Connect with us

Innenriks

Norges Realfagsgymnas blir en del av Akademiet

Den private videregående skolen i Sandvika blir i høst en del av Akademiet, som i dag driver 13 videregående skoler over hele landet.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Akademiet driver 13 videregående skoler og to grunnskoler. Pressefoto: Akademiet

Norges Realfagsgymnas ble startet av skolegründer Roger Elstad i 2017, for å gi elever som ønsket særlig fokus på dybdelæring, mestring og forsering i realfagene, et godt og relevant skoletilbud. Elstad har lang erfaring med skoleutvikling og har drevet private skoler fra han etablerte Norges Toppidrettsgymnas tilbake i 1981.

Skolen flyttet i august inn i nye lokaler på Kunnskapssenteret i Sandvika sentrum og tilbyr studiespesialiserende utdanningsprogram for elever i videregående skole.

Akademiet overtar
Roger Elstad har vært eier av de private skolene Norges Realfagsgymnas– NRG og Norges Realfagsgymnas Ungdomsskole – NRG-U.

Han sier at han opplever tidspunktet som godt, når han nå overlater eierskap og drift av den videregående skolen til Akademiet som har betydelig erfaring med skoleutvikling.
Elstad sier at han fortsatt absolutt brenner for utvikling av realfagsskoler. Han vil nå bruke tiden på å utvikle ungdomsskolen NRG-U Sandvika, i tillegg til arbeide med godkjenning og utvikling av to nye ungdomsskoler i Asker og på Fornebu.

Leder for skoleutvikling i Akademiet og påtroppende rektor på NRG, Liv Bjørkgård.. Pressefoto: Akademiet

Leder for skoleutvikling i Akademiet, Liv Bjørkgård vil tiltre som rektor ved skolen fra januar 2022. Nåværende rektor Kjølv Eidhammer vil i en overgangsfase ut 2021 fortsatt fungere som rektor for både NRG og NRG-U. Fra og med januar 2022 vil han gå over i 100% stilling som rektor ved NRG-U.

– Vi er veldig glade for at NRG nå blir en del av Akademiet. Skolen passer svært godt med vårt eksisterende skoletilbud og vi vil fortsette å drive skolen etter Elstads undervisningsmodell, sier Liv Bjørkgård.

Mange ønsker realfagsskole 
Bjørkgård har lang erfaring som skoleleder, og var også tidligere rektor ved Akademiets videregående skole på Ullevaal i Oslo.

Hun forteller at Akademiet i tillegg til de videregående skolene, allerede driver to realfagsskoler ­– grunnskolene Akademiet Realfagsskole, i Oslo og Drammen

– Med erfaring fra våre veletablerte videregående skoler og realfagsskoler på grunnskolenivå, vil vi evne å videreføre det gode skoletilbudet Elstad og Eidhammer har skapt på Norges Realfagsgymnas. Et skoletilbud med fokus på realfagene er noe mange elever ønsker, og vi opplever positive tilbakemeldinger fra elever og foresatte ved våre realfagsskoler. Ved å velge realfagsskole får elevene et svært godt utgangspunkt, både med tanke på videre skolegang og utdanning – og senere yrkesliv. Realistene trengs i svært mange bransjer.

Det er fortsatt mulig å søke skoleplass på NRG med oppstart denne høsten. 
–  Det er fortsatt noen tilgjengelige plasser på NRG. Vi vil at flest mulig av de som ønsker det skal få mulighet til å fordype seg i realfagene, så for realfagsentusiastene har ennå mulighet til å søke skoleplass hos oss, avslutter Bjørkgård.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •