Extraavisen.no

Innenriks

Norske bedriftsledere: – REC er mest innovative

(NÆRINGSLIV): REC er landets mest nyskapende bedrift, etter norske næringslivslederes mening. I en undersøkelse blant 2000 norske bedriftsledere kom REC (Renewable Energy Corporation) på en suveren førsteplass, i konkurranse med veteraner som Aker og Statoil. Det er Norges Forskningsråd som står bak kåringen.

Publisert for

, den

I forbindelse med utmerkelsen overrakte næringsminister Dag Terje Andersen et diplom til RECs konsernsjef tirsdag. Overrekkelsen skjedde utenfor en av verdens største solcellevegger, sørveggen til det nye Operabygget i Oslo.

– REC har gjennom aktiv satsing løftet solenergi til et norsk industrieventyr og skapt kunnskapsarbeidsplasser på tradisjonelle industristeder som Glomfjord og Herøya, sier Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i forbindelse med overrekkelsen. – Det offentlige har satset betydelig på forskning og innovasjon innen solenergi de siste årene og vil med dette bidra til å skape morgendagens arbeidsplasser.

En inspirasjon

– Dette er en inspirasjon å få en sånn oppmerksomhet, sier RECs konsernsjef Erik Thorsen da han mottok prisen.

– Vi takker alle som har stemt på oss.

Kåringen til Norges mest innovative bedrift er gjennomført ved en spørreundersøkelse per telefon til 2000 norske bedriftsledere. Undersøkelsen er gjennomført av Perduco for Norges Forskningsråd

Fra egne rekker

Direktør i Forskningsrådets Innovasjonsdivisjon, Lars Akrust, mener at utmerkelsen veier tungt fordi den kommer fra andre bedrifter

– Det er vel kanskje når det kommer fra sine egne at slike vurderinger gjør sterkest inntrykk. Det er derfor vi håper at dette kan bli en oppmuntring fra de brede lag av norsk næringsliv, til en nykommer som allerede er blitt et sterkt industrilokomotiv.

Lik Extraavisen.no på Facebook!