Connect with us

Kultur

Norske stjerneskuddet Gabrielle slipper «ting som ILU»

I dag slipper Gabrielle ut ny musikk. Det norske stjerneskuddet følger opp «kan du love å vente ft. Isah” og «Neil Young» med den splitter nye låta «ting som ILU».

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Foto: Ida Fiskaa

Om låten forteller Gabrielle:

«Ting som ILU ble skrevet hjemme i stuen min en kveld i november 2020. Det var den aller første låten jeg hadde glede av å skrive etter en lengre «tørke», og skulle vise seg å starte en helt ny albumprosess med Ole Torjus Hofvind. Den veier derfor litt ekstra tungt hos meg.

Låten er dedikert til mennesker som dag ut og dag inn lurer på når kjærlighetssorgen vil gi slipp. Den kjærlighetssorgen som bæres i det skjulte, i frykt for å virke svak, for hvor lang tid er det egentlig lov til å bruke på å komme over et annet menneske?»

Gabrielle er og har vært en sentral skikkelse på norsk artisthimmel i snart 10 år, etter hun i 2012 debuterte med det Spellemann-nominerte albumet Mildt Sagt. Oppfølgeralbumet Nattergalkom i 2014 og ga henne Edvard-Prisen.

I 2019 kom det kritikkerroste albumet Snart, Gabby  som fikk tre Spellemann-nominasjoner og singelen ”Tenker på deg“ vant Musikkforleggerprisen for Årets Verk.

Hun har også vunnet den gjeve P3-prisen, under fjorårets P3 Gull.

Utover høsten har vi mer musikk i vente fra Gabrielle, nemlig hennes fjerde album!

«det urolige hjertet» har herjet topplistene på radio siden tidlig vår og nå serveres siste smakebit fra albumet med «ting som ILU».

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •