Utenriks

Ny informasjon om McCann-saken kan gi håp

I 16 år har Madeleine McCnn vært savnet etter at hun savnet fra et ferieparadis i Portugal. Nå har politiet fått ny informasjon som kan gi håp om et gjennombrudd.

Det melder avisen Blick.

Det var ikke lenge siden den polske kvinnen Julia Wandelt (21) hevdet å være den savnede Madeleine McCan, men det ble fort avslørt. Det medførte også at hun slettet profilen sin på instagram.

I 2020 hevdet politiet at saken kunne bli oppklart av et par måneder, men det skulle vise seg at det var vanskeligere enn det de hadde sett for seg.

Nå har politiet gått ut med ny informasjon som kan gi håp i etterforskningen. De mener at informasjonen er såpass konkret at den vil gi et gjennombrudd.

Søket etter den lille jenta ble til og med utvidet på grunn av det verdifulle tipset, ifølge en rapport som politiet har gått ut med. Opprinnelig var det snakk om at leteaksjonen skulle vare i to til tre dager, men det har siden endret seg:

– Det er indikasjoner på at leteaksjonen vil vare til torsdag og muligens lenger, sa en portugisisk kilde til den britiske avisen The Sun.

Det viste seg at letingen skulle ta flere år, og i dag er det fortsatt ubesvarte spørsmål som ikke har kommet rfem i dagens lys.

Flere tusen politifolk fra Tyskland, Portugal og Storbritannia deltok i søket etter Madeleine McCann på stedet, hvor familien hadde opoppppholdt seg.

Det «svært troverdige» tipset skal komme fra en tysk informant, skriver den tyske avisen Bild

Han ga etterforskerne «svært alvorlige» detaljer om hovedmistenkte B, som deretter har ført til at politiet har startet med å etterforske opplysningene.

FORTSATT MISTENKT: Christian Brückner er fortsatt mistenkt i forsvinningen av Madeleine McCann. Foto: Portugisisk politi / Tysk politi

Ifølge avisen kommer det også frem at de leter etter en pyjamas ved reservat, ikke langt fra der familien oppholdt seg. Pyjamasen skal trolig være den Madeleine hadde på seg da hun var sammen med foreldrene sine.

Ifølge tabloidavisen Correio da Manha skal området rundt reservatet være sperret av. Videre skriver de at flere tjenestemenn og politifolk, og andre enheter har startet med å undersøke området ved å spa opp bakken. I tillegg bruker de også river for å se om finner noe som ligger i bakken.

Tidligere ble det kjent at 46 år gamle Christian Brückner ble pågrepet og mistenkt for drapet på Madeleine McCann.

Politiet mener at han er fortsatt mistenkt i saken, men holder kortene inn til brystet.

– Han er fortsatt mistenkt i vår sak, men det er ingen spor på nåværende tidspunkt som til sier at det er Christian B, men vi har indikasjoner på at vi kan finne bevis der, sier en tysk aktor, som jobber med saken, til The Sun.

Den 3.mai 2007 ble tre år gamle Madeleine McCann meldt savnet fra feriekomplekset Oceans Club i Praia da Luz i Algarve-regionen. Hendelsen skal ha skjedd da foreldrene Kate og Gerry McCann satt ute og spiste middag på en restaurant 50 meter unna.

Kort tid etter mente politiet at moren skal ha stått bak drapet på datteren med vilje eller uhell. Politiet hevdet også at det moren skal ha iscenesatt en kidnapping ved å dekke over hendelsen.

Nå har politiet sett bort fra disse teoriene og fokusere på den informasjonen de har fått inn. Politiet har i ettertid fått krass kritikk for sin etterforskning.

Søket er nå utvidet som følge av tipsene politiet har mottatt.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.