Extraavisen.no

Sport

Ny landslagssjef for herrelandslaget i ishockey

(SPORT): Norges Ishockeyforbund har inngått en langsiktig avtale med Tobias Johansson, som gjør han til landslagssjef for herrene fra 1. juni 2022.

Publisert for

, den

1. juni 2022 tiltrer Tobias Johansson rollen som ny landslagssjef. Foto. Norges Ishockeyforbund

— Ansettelsen av Tobias er svært spennende og et meget viktig ledd i fremtidens satsing både på spillerutvikling og ledelse av herrelandslaget vårt, forteller Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

— Tobias besitter både kompetansen og de personlige egenskapene vi mener gjenspeiler vårt ønske om å tenke langsiktig og ha en tydelig rød tråd mellom spillerutvikling og utvikling av landslagsarbeidet vårt, legger Eide til.

Tobias har siden 1. mai 2021 jobbet som sportskonsulent i Norges Ishockeyforbund, hvor han har hatt ansvar for spillerutvikling og vært landslagstrener for U20.

— For mange er nok Tobias et ubeskrevet blad, men dette er en mann med tung ishockeyfaglig kompetanse, en framtidsrettet filosofi og et stort internasjonalt nettverk som han vil benytte i sitt arbeid, avslutter Eide.

Også ishockeypresident Tage Pettersen er overbevist om at Tobias er rett mann for jobben.

— Aller først vil jeg få gratulere Tobias som vår nye landslagssjef. Her er vi som forbund både innovative og fremtidsrettet. Vi står foran et generasjonsskifte på landslaget, og Tobias har allerede jobbet tett ute i klubbene og på U20-landslaget med mange av morgendagens spillere, sier Pettersen.

— Tobias har en imponerende CV med seg fra Sverige og har gjennom tiden han har jobbet for oss vist at han leverer og får gode tilbakemeldinger på den solide jobben han gjør, fortsetter Pettersen.

— Vi har ambisjoner om at vårt herrelandslag i kommende mesterskap minimum skal nå kvartfinale, og jeg er sikker på at Tobias er mannen som kan klare dette som landslagssjef for våre beste menn, avslutter ishockeypresidenten.

Hovedpersonen selv føler seg klar for ansvaret, men har samtidig stor respekt for oppgaven.

— Jeg er ekstremt stolt over å ha fått tilliten til å lede herrelandslaget vårt inn i fremtiden. Vi er en utrolig spennende ishockeynasjon, og jeg ser enormt frem mot å føre arven videre, forteller Johansson.

Lik Extraavisen.no på Facebook!