Extraavisen.no

Kultur

Ny låt fra Selma French

(MUSIKK): Selma Frenchs strålende solodebut fortsetter med singelen «Sleepwalking». Det kommende halvåret skal hun spille på Trænafestivalen, Moldejazz, Vill Vill Vest og By:Larm. «Sleepwalking» handler om å være tilstede og styre egne valg.

Publisert for

, den

Foto: Frode Fjerdingstad.

– Jeg skrev sangen i 2020 da hverdagen til meg og mange musikervenner ble snudd på hodet grunnet covid-restriksjoner. «Sleepwalking» handler også om vennskap og omsorg. Anja Lauvdal og jeg spilte inn denne sangen etter at vi hadde opptrådt med den på en utstillingsåpning utendørs på Hennie Onstad Kunstsenter. Jeg husker det som et varmt sommerminne fra unntaksåret 2020, da mange av oss fikk tiden i gave. Seinere la vi på trommer spilt inn og av Andreas Winther, litt hardingfele og til slutt elgitar spilt av Christian Winther, sier Selma French

Selma er sanger, felespiller, gitarist og låtskriver og tross i at hun ikke har gitt ut noe under eget navn før, er låtskriveruniverset hennes allerede rikt. I det Spellemann-nominerte visejazzpopbandet Masåva har hun nærmet seg det humoristiske, vonde og bittersøte i unge menneskers liv, mens hun i det Spellemann-vinnende bandet Morgonrode er en sentral del av samtidens åpne folkemusikkscene.

På toppen – eller siden – av det hele må det nevnes at hun er en guffent bra sjangeroverskridende felespiller og sanger som dukker opp i stadig nye sammenhenger, live og på plate – Frøkedal, Avant Folk, Daniela Reyes, Ibou Cissokho, The Switch, Konradsen, Kristian Kristensen, Siv Jakobsen, for å nevne noe.

Selmas strummende akustiske gitar og hypnotiske stemme komplementeres av svært sentrale musikere i den nye norske jazzmusikkscenen: Anja Lauvdal på synther, Christian Winther på elgitar og Andreas Winther på trommer. Disse musikerne er både karakteristisk til stede og uegoistisk lyttende, og det ender opp med å bli et vakkert og naturalistisk øyeblikksbilde av dem.

Selma Frenchs debutalbum som soloartist er ute 19.august! 

Lik Extraavisen.no på Facebook!