Connect with us

Sport

Ny president i Norges Triatlonforbund

(SPORT): Anette Brurås er nyvalgt president i Norges Triatlonforbund. Arild Mjøs Andersen takker av etter 11 år som frontfigur for den norske triatlonsatsningen.

Publisert for

, den

Avtroppende president i Norges Triatlonforbund Arild Mjøs Andersen sammen med nyvalgt president Anette Brurås. Foto: Per Morten Hjemgård
annonse

Under Forbundstinget i Trondheim i helgen ble det valgt et nytt styre som skal ta triatlon til nye høyer både nasjonalt og internasjonalt.

Engasjert president

Anette Brurås er 46 år, bor og jobber i Bergen. Hun har sittet i styret i NTF de siste to årene som styremedlem og tar nå på seg vervet som president. Hun er medlem av Åsane Cyckle Klubb hvor hun også er styremedlem. I tillegg til at hun er aktiv i styre og stell er hun selv en aktiv mosjonists som triatlet.

Verdenscup i Bergen 2021

Som en del av styrearbeidet i Åsane Cycle Klubb har Brurås vært med og startet opp selskapet Bergen Triathlon Events AS som blant annet skal arrangere World Triathlon Cup i Bergen i 2022. Det betyr at verdens eliten i triatlon kommer til Norge for å konkurrere og de norske utøverne får muligheten til å vise seg frem på hjemmebane. 

Avtroppende president

Det var en rørt Arild Mjøs Andersen som takket for seg på Forbundstinget søndag. Da han ble valgt inn som president i 2010 var ikke triatlon en veldig utbredt sport i Norge. Med seg den gangen fikk han et kompetent og engasjert styret som utarbeidet en god strategi, og noen hårete målsetninger.

OL-gull

– Vi visste vel kanskje ikke hva vi satte som mål, men vi har innfridd, sier Mjøs Andersen. Det første var at de skulle ha med en deltager i OL i Rio i 2016. Det ble Kristian Blummenfelt som kom inn på en 13.plass. Det neste målet var å være topp 3 i Tokyo 2020 (gjennomført i 2021). Fire norske utøvere kvalifiserte seg til OL og Kristian Blummenfelt tok OL-gull.

Sterk vekst

Gjennom målrettet arbeid har styret med Arild Mjøs Andersen i spissen utviklet Triatlon-Norge til å bli 180 klubber, 8000 norske triatleter, verdens beste landslag og et unikt trenerteam med Arild Tveiten i spissen. Norges Triatlonforbund og Forbundstinget takker Mjøs Andersen for en fantastisk jobb gjennom hele 11 år.  

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse