Ny smitterekord: 1156 nye smittetilfeller

Ny smitterekord er satt i Norge, og dermed er det registrert 1156 nye smittetilfeller i landet det siste døgnet.

Foto: Mat Napo

Ved midnatt natt til tirsdag ble det registrert 1156 nye smittetilfeller med koronaviruset i Norge. Tallene viser at det er 357 tilfeller flere enn gjennomsnittet de foregående syv dagene, som er på 793.

Fredag 12.mars, ett år etter at Norge stengte ned, sa helsedirektør Bjørn Guldvog at vi er inne i den tredje smittebølgen.

– Kraften av den er drevet frem av de nye variantene av viruset, som er mer smittsomme og også ser ut til å ha litt større alvorlighet. Det er en større andel som blir innlagt på sykehuset med de nye variantene, sa han.

Totalt er det nå registrert 82.455 smittede siden pandemien startet, ifølge tall fra FHI.

Så langt er det nå gjennomført 4,2 millioner koronatester. Vaksinerte personer som har fått den første dosen er nå oppe 448.355 og 257.405 personer har fått andre dose.

Igår ble det kjent at syv kommuner på Haugalandet har innført de strengeste tiltaksnivået, som vil gjelde fra midnatt til søndag 11.april.

– Det er stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesund-området, og de melder om at situasjonen er utfordrende og uoversiktlig. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Lik Extraavisen.no på Facebook!