Extraavisen.no

Utenriks

Nytt ekstremvær truer Belgia

Belgia er igjen truet av et nytt ekstremvær med kraftige flommer, og i løpet av en uke har uværet tatt livet av 200 personer.

Publisert for

, den

Foto: René Moens / Meteo Reni

Byen Dinant i Belgia er utsatt for en oversvømmelsen av vann som fosser gjennom gatene etter kraftige regnbyger lørdag, melder den belgiske avisen De Standaard.

Provinsen Namur er spesielt mest utsatt, og det er også meldt om kraftige tordenvær i området.

Bilder på sosiale medier viser at flere biler flyter i vannet som fosser gjennom gatene i byen, og ifølge flere lokale medier skal rundt 25 biler være rammet av uværet.

Tyske myndigheter sier også at de er urolige for at flere liv skal bli tatt, etter at nye regnmengder skal ha rammet flere sentrale steder i landet.

Leder for nødetatene i regionen, Begona Hermann, sier at kraftige byger har ført til 30 og 40 liter regn per kvadratmeter, noe som medfører store materielle skader.

Myndighetene i Belgia har nå begynt å tilby innbyggerne om evakuering i flere av områdene som allerede er hardt rammet av flom.

Anleggarbeidere i Dinant sier at kloakk-systemet er ute av stand, og at de ikke får ordnet som følge av de store vannmengdene.

Lik Extraavisen.no på Facebook!