Connect with us

Innenriks

Oppdragsøkning for redningsskøytene i Trøndelag

Redningsskøytene i Trøndelag rykket i løpet av sommermånedene ut på 217 oppdrag. I samme periode i fjor hadde redningsskøytene 173 oppdrag i fylket.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Foto: Redningsselskapet

Også på landsbasis har redningsskøytene hatt sin mest aktive sommer noensinne med totalt 4 743 oppdrag mellom 1. mai og 1. september.

Flest oppdrag i Viken

Den vanligste grunnen til at båtfolket trenger hjelp er fremdriftshavarier. Det innebærer alt fra motorstopp til dregg som sitter fast, slik at man ikke kommer seg videre på turen.

–Det har vært en skikkelig rekordsommer over hele landet. Stadig flere båtfolk får hjelp av Redningsselskapet med små og store problemer, vi har sjøsatt mange nye redningsfartøyer og opplever i større grad at folk bruker sjøen og kysten vår aktivt, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

Redningsskøytene har rykket ut flest ganger i Viken fylke, tett fulgt av Vestfold og Telemark.

Minst behov for hjelp har det vært i Innlandet og landets nordligste fylker. Totalt har redningsskøytene utført 4 743 oppdrag mot 4 409 i 2020 og 3 625 i 2019. 

Flest grunnstøtinger i øst

I løpet av sommermånedene bistod Redningsselskapet med å trekke 341 båter av grunn, mot 304 i 2020 og 267 i 2019. Viken fylke topper statistikken med 89 grunnstøtinger. Færrest går på grunn i Troms og Finnmark der kun to båter har fått bistand etter å ha gått på skjær denne sommeren. For Trøndelags del er tallet 20, mot 12 i 2020. 

–Med mange som deler sjøen er det ikke uventet at det blir flere oppdrag og flere grunnstøtinger. Dette er som regel udramatiske rutineoppdrag for våre mannskaper, men å gå på skjær kan nok oppleves dramatisk nok for mange, sier direktør sjø, Tobias Bang-Hansen.

Du kan se oversikten her.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •