Extraavisen.no

Trafikk

Oppfordrer kvinner til å kjøre mer

(TRAFIKK): En ny undersøkelse viser at det i parforhold er en sterk overvekt av menn som kjører.

Publisert for

, den

Det kan lett bli en vane at mannen setter seg bak rattet. Damer: Ta styringen på langtur, råder skadeforebygger. Foto: Fremtind.

– Benytt langhelgene fremover til å la kvinnene kjøre, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind

Syv av ti menn oppgir at de vanligvis kjører bilen i det daglige. Kun åtte prosent av kvinnene oppgir det samme. Det viser en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Dette gjør at kvinner får for lite kjøretrening. De blir i større grad usikre og det betyr økt risiko for ulykker. La kvinnene kjøre mer – da blir de mindre bekymret og enda tryggere bak rattet.

Kvinner mest bekymret i trafikken

I en undersøkelse som Respons Analyse gjennomførte for Fremtind i mai 2021 kom det frem at kvinner bekymrer seg mer i trafikken enn menn. Mest bekymret er de for å kollidere med andre, 44 prosent av kvinnene oppgir dette. Halvparten av mennene oppgir at de ikke er bekymret for noe som helst.

– Vi tror menn bekymrer seg mindre i trafikken, rett og slett fordi mange menn tror de er veldig flinke til å kjøre. Høy selvtillit bak rattet reduserer frykten for at noe skal skje – det kan både være bra og risikofullt. Vi tror kvinner er mer bekymret i trafikken enn menn fordi de får for lite kjøretrening, sier Hofstad-Nielsen.

Åtte av ti menn oppgir at de vanligvis er sjåfører når de skal på langtur sammen med partner eller familien. Kun seks prosent av kvinnene oppgir det samme.

– Det kan lett bli en vane at mannen setter seg bak rattet, så her gjelder det å bryte noen mønstre. Damer: Ta styringen på langtur, oppfordrer Hofstad-Nielsen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!