Extraavisen.no

Politikk

Ordfører trekker seg etter plagiat

(ØRLAND): Ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland kommune har besluttet å gå av etter å ha vedgått en rekke tilfeller av plagiat i kronikker og leserbrev.

Publisert for

, den

Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons

– De siste dagene har det kommet fram flere tilfeller hvor jeg har hentet tekst fra andre og benyttet dem i egne innlegg uten å ha oppgitt kilde. Jeg vil nok en gang gi en uforbeholden unnskyldning til alle de jeg har hentet tekst fra og de redaktørene som har trykket dette. Jeg vil også beklage overfor de jeg har hatt som medforfattere i innlegg, som ikke har vært klar over at disse kan ha inneholdt tekst jeg har hentet fra andre, skriver Myrvold på Facebook.

Ordføreren skal ha utført plagiat etter at innlegget hans «Verdien av forsvarsvilje» ble publisert på Trønderdebatt.

Det var Forsvarets Forum som oppdaget at deler av teksten var skrevet av Vår Land-redaktør Bjørn Kristoffer Bore, ifølge Adresseavisen, skriver VG.

I ettertid har Trønderdebatt gjennomgått samtlige innlegg fra ordføreren, melder avisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer