Pasient fikk ikke medisin – Funnet død senere

En tidligere mannlig rusmisbruker i 60-årene skal ha kommet for sent for å få medisinen sin. Etter bare noen dager ble han funnet død hjemme i Siljan.

Sykehuset i Telemark. Foto: Mauricio Evensen / Extraavisen.no

Det melder Varden.

Nå har sykehuset i Telemark opprettet tilsynssak etter dødsfallet, som igjen er meldt til Helsetilsynet som en alvorlig hendelse.

Ifølge avisen var det opprinnelig legevakten som satte injeksjonene, men på grunn av covid-19 var det Feltpleien som administrerte dette.

Den avdøde pasienten møtte opp for sent til å få injeksjonen og skal ha blitt avvist av Feltpleien, etter at han møtte opp til fast tidspunkt.

Det kommer også frem at det var opplyst at de var underbemannet og hadde mange oppgaver som måtte prioriteres. Vedkommende hadde gått derfra agitert.

Varsleren, som er en fagsjef ved Sykehuset skal ha oppfattet mannen som ruset, og varsleren skriver som følge:

«Behandler i LAR ble oppringt av personalet i boteam om at pasienten var funnet død i sitt eget hjem. Det ble opplyst at pasienten hadde ligget død i noen dager. Pasienten ble ikke begjært obdusert av politiet.»

Helsetilsynet har nå bedt Statsforvalteren om å finne ut om pasienten ble fulgt opp etter forventet minstestandard. I tillegg blir det også etterlyst om hvilke rutiner som ble fulgt opp av Feltpleien, og om dette har resultert ved et avvik.