Connect with us

Krim

Politiet advarer mot banksvindel

Politiet kunne mandag informere om at flere nordmenn hadde blitt utsatt for banksvindel på SMS. Nå advarer politiet folk mot å trykke på lenkene.

Publisert for

, den

Unsplash
Foto: NordWood
annonse

Politiet opplyser om at de har mottatt flere henvendelser om forsøk på bank-svindel, og at flere har mottatt tekstmeldinger fra et norsk telefonnummer med lenker.

Det kan også tyde på at det norske nummeret er utsatt for en spoofing, som vil si at svindlerne kopierer et norsk nummer og legger over sitt eget nummer.

– Politiet oppfordrer alle som mottar slike meldinger om å ikke trykke på lenken og slette meldingen for å unngå å bli svindlet, skriver Politiet i Øst på twitter.

Tidligere skrev vi om modellen Karianne Gustavsen som ble utsatt for spoofng, hvor hun fikk sinte telefoner fra folk. Hun ante ikke hva det var snakk om, før hun ble fortalt av teleopperatøren om problemet.

– Jeg fikk vite i går kveld at telefonnummeret mitt er brukt av et datasystem så sender ut falske meldinger om at deres bank ID er sperret, og at de må klikke på en link for å åpne sperringen, sa Gustavsen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse

Siste artikler

annonse
annonse
NB! Extraavisen med ny tipstelefon: (+47) 922 47 021 (f.o.m 1.desember 2021)Les mer