Extraavisen.no

Innenriks

Politihunden Eos er død

(HAUGESUND/STAVANGER): Politihunden Eos som mange lot seg begeistre gjennom sin tjeneste for Sør-Vest politidistrikt, er død.

Publisert for

, den

Foto: Sørvest politidistrikt / Facebook

Eos har vært kritisk syk en rekke ganger, men har alltid kommet seg tilbake. Politihunden ble 13 år gammel, noe som tilsvarer 88 menneskeår, skriver Sør-vest politidistrikt på Facebook.

– Mange lot seg begeistre av hunden, enten de møtte ham på barnehagebesøk, Politiets dag eller i bybildet. Eos var en hund som forstod forskjell på lek og alvor, og tilpasset seg etter hvilken situasjon han var i. Sommeren 2020 gikk han av med velfortjent pensjon, og i forrige uke døde vår kjære Eos etter en kort periode med helseplager, heter det i en uttalelse.

Det er laget en rekke artikler av den kjente politihunden, deriblant har NRK laget en artikkel om hvordan Eos jobbet.

Da Leirvik Ur ble utsatt på for væpnet ran en lørdag formiddag sommeren 2013, skal tre gjerningspersoner ha forsvunnet fra åstedet med klokker til en verdi av flere millioner kroner.

Politiet fant raskt ut at ranerne hadde fluktet i bil i retning Sauda. Det ble satt inn store politiressurser i jakten på ranerne, også Eos og hundefører Johan.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer