Extraavisen.no

Kultur

Pom Poko starter året med både ny singel og ny EP

Publisert for

, den

Pom Poko

Pom Poko er ute med den nye singelen “Enduro Corner” og den 25. januar kommer EP´en “This is Our House”.

Pom Poko kan ikke sies annet enn å ha hatt en kometkarriere siden slippet av “It´s a Trap” i 2017. I årene som har fulgt har kvartetten blant annet blitt nominert til flere Spellemann-priser, vært skapere av “Årets album” i Aftenposten, blitt nominert til Nordic Music Prize, Bendiksenprisen og flere, og ikke minst turnert over hele Europa til fulle saler. Nå er Norges beste liveband atter aktuelle med ny musikk, og det bare ett år etter albumet “Cheater” så dagens lys i januar 2021.

Spellmann-nominasjoner, Gramart-stipendet, nominasjoner til Bendiksenprisen, Edvard-prisen og Nordic Music Prize, utsolgte konserter rundt om i Europa, spillelistinger på radiokanaler som BBC6, Triple J, NRK P3 og flere, og ikke minst: en fantastisk mottakelse av debutalbumet Birthday som blant annet ble kåret til “Årets beste norske album” i Aftenposten. 2019 ble uten tvil virkelig året hvor Pom Poko slo igjennom.

Det hardtarbeidende bandet turnerte Europa rundt for fulle saler, og det var klart for deres første USA-turné i mars 2020. Men, der ble det som kjent konsertstopp, etter bare én konsert på den 11 konserter lange turnéen.

Mot slutten annerledesåret 2020 slapp Pom Poko likevel de første singlene fra oppfølgeralbumet til kritikerroste debutalbumet. Singelen “Andrew” hadde forhåndspremiere på BBC1 og NME, før den kort tid senere ble trukket frem som “Ukens Låt” hos førstnevnte. Ikke lenge senere kom oppfølgeren “My Candidacy”, før leadsingelen til albumet – “Like A Lady” – ble sluppet i midten av november sammen med en svært underholdende musikkvideo. Sistnevnte gikk også rett inn på spillelistene til både BBC6 og NRK P3. Den 15. januar 2021 slapp kvartetten endelig albumet “Cheater”, og det igjen til fantastiske kritikker og massevis av interesse verden over, til tross for tiden den ble utgitt i.