Connect with us

Utenriks

Populær prins i husarrest etter kuppforsøk

I Jordan er prins Hamzah (41) satt i husarrest etter å ha samarbeidet med flere utenlandske aktører i et forsøk på å destabilisere landet.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Wikimedia Commons

I Jordan er prins Hamzah (41) satt i husarrest etter å ha samarbeidet med flere utenlandske aktører i et forsøk på å destabilisere landet.

Wikimedia Commons
Foto: Abd Alrahman Wreikat / Wikimedia Commons / CC

– Dette var handlinger som truet Jordans sikkerhet og stabilitet og disse handlingene ble stanset, sa visestatsminister og utenriksminister Ayman al-Safadi i den TV-sendte pressekonferansen.

Ifølge BBC skal det være snakk om 16 personer som har vært innblandet i det såkalte kuppforsøket.

Under pressekonferansen skal Safadi ha kalt kuppforsøket som et «ondsinnet komplott». Dette skal ha blitt avverget rett før det skulle settes i gang.

Blant de pågrepne er Sharif Hassan bin Zaid, tidligere kongelig utsending til Saudi-Arabia, og tidligere hoffsjef, planleggingsminister og finansminister Basem Ibrahim Awadallah, melder TV-kanalen.

Deriblant skriver Washington Post at Yasser Majali, leder for Hamzahs kontor og flere prominente medlemmer av den jordanske Majali-stammen med posisjoner i regjeringen og militæret blitt arresterte som følge av kuppforsøket.

Kort tid etter kunne BBC offentliggjøre en video hvor prinsen forteller selv at han er satt i husarrest, og at flere av hans venner var arresterte. I videoen forteller han også at internettet og telefonen er stengt av, noe som gjør at prinsen ikke har mulighet til å kommunisere til sine tilhengere eller venner.

Dronning Noor Al Hussein skriver på twitter at hun ber for at sannheten og rettferdigheten vil seire for alle uskyldige ofrene for denne onde baktalen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •