Extraavisen.no

Kultur

Porto Geese slipper debutalbumet “Duck”

(KULTUR): Forventningene har bygget seg store etter EP-en «Close» fra 2020, og gjessene leverer definitivt! Debutalbumet til Porto Geese er endelig her, “Duck” er ute 15. oktober.

Publisert for

, den

Porto Geese

De tre singlene som har banet vei mot albumet har presentert ulike sider av hva en har i vente, og bredden i uttrykket til bandet er her enda videre – med et spenn som rommer både shoegaze, stor og seig støyrock, fengende post-punk og imponerende underholdende psych-rock.

Utgivelsen er både ren moro og likevel ladet med mer seriøse toner uten at albumet mister helheten. De varierte låtene står støtt som fjell hver for seg i all sin variasjon, og kunne fint vært singler alle som en, men de er også mesterlig satt sammen til en bunnsolid og stor fullengder.

Bandet våger å starte mykt, forførende og vagt mystisk med åpningssporet «Aigiri Geese», som leder veien videre mot live-hiten «Every Day Every Day» og den superfengende og synthriff-drevne førstesingelen «Screens» – før de drar oss med ned i tempo til storslåtte og shoegaze-inspirerte «What a Day». Og derfra hopper de elegant over til herlige og sprø «Whale on a Horse», som leker vilt rundt i psych-verdenen.

Herfra og ut bytter kvintetten mellom de forskjellige elementene på elegant vis før de tar alt ned til jorda og/eller flyter ut i verdensrommet med rolige og melankolske «Slower».

Bare en liten uke før pandemien førte til den første nedstengningen av Norge hadde Porto Geese briljert på by:Larm i Oslo etter slipp av debut-EPen.

Omfattende turnering var i tjømda, tilbakemeldingene var utelukkende svært positive, og 2020 virket som et år der mye kom til å skje for bandet som mer eller mindre kom ut fra intet kort tid i forkant. Heldigvis for oss så har primus-motorduo Joar Renolen og Bendik Øvrelid ikke ligget på latsida, og har tilbrakt det siste året i studio for å ferdigstille debutalbumet, som nå bare er en god uke unna. En moderne klassiker med storslått alternativ rock!