Connect with us

Kultur

Prisen Årets tegneserie til Kristian Krohg-Sørensen

(KULTUR): Kristian Krohg-Sørensen vant lørdag prisen for boka Gulosten. Gentlemansforbryteren, utgitt av No Comprendo Press.

Publisert for

, den

Kristian Krohg-Sørensen vant pris lørdag ettermiddag. Foto: Lars Schwed Nygård / Deichman
annonse

Utdelingen fant sted på Serieteket / Deichman Grünerløkka under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo.

Boka utgjør andre del av Krohg-Sørensens trilogi om Johannes Sigfred Andersen, kjent under kallenavnet «Gulosten».

Kristian Krohg-Sørensen er født i 1980. I tillegg til å være tegneserieskaper, er Krohg-Sørensen journalist og russlandviter.

Årets tegneserie blir delt ut av Grafill, Tronsmo bokhandel og Serieteket på Deichman Grünerløkka. Til prisen følger en pengepremie på kr 30 000.

Dette sier juryen om boka:

Med sin solide debut Gulosten. Liv i helvete skar Kristian Krohg-Sørensen seg plass blant norske serieskapere som en spritsmuglerbåt på vei mot Bygdøy i nattens mulm og mørke. Med oppfølgeren, bind 2 i den bebudete trilogien om mångsysslaren Gulosten, tar Krohg-Sørensen steget opp i førstedivisjon med et KANNONSMELL! I Gulosten. Gentlemansforbryteren turnerer han så vel det grafiske som det fortellertekniske med bravur og særegenhet. Med Gentlemansforbryteren har Kristian Krohg-Sørensen lagt lista svært høyt for det tredje og avsluttende bindet i den eleverte røverhistorien om spritsmugleren og motstandsmannen Gulosten. (Jury)

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse