Extraavisen.no

Utenriks

Putin løy på direktesendt TV på Kvinnedagen

(RUSSLAND): Russlands diktator, Vladimir Putin skal ha kommet med lovnader på direktesendt TV, da han lovet om at vernepliktige soldater ikke skal være med i krigshandlingene. Det er direkte løgn mener Russland-ekspert.

Publisert for

, den

Foto: Kremlin.ru

– Jeg vil henvende meg til mødre, koner, søstre og kjærester til våre soldater og offiserer som nå er i kamp og forsvarer Russland under en spesiell militæroperasjon. Jeg forstår hvordan du bekymrer deg for dine kjære og kjære. Du kan være stolt av dem akkurat som hele landet er stolte av dem og bekymrer seg for dem sammen med deg, sa den russiske diktatoren under sin tradisjonelle tale på TV, og fortsatte:

– La meg understreke at soldater som gjør militærtjeneste ikke deltar og vil ikke delta i fiendtligheter. Og det vil ikke være ytterligere innkalling av reservister.

Russland-ekspert, Inna Sangadzhieva i Helsingforskomiteen sier til VG at den russiske diktatoren lyver på direktesendt TV:

– Det er direkte løgn. Det er kontraktssoldater og vanlige vernepliktige. De vernepliktige har blitt tilbudt – eller kanskje heller blitt tvunget – til å signere kontrakter med bedre lønn som lokkemiddel. Karer fra Moskva eller St. Petersburg har kanskje ikke latt seg lokke, men for gutter fra fattigere områder har det vært fristende.

Det er ikke første gang at den russiske diktatoren ha løyet på direktesendt TV. Rett før han invaderte Ukraina skal han ha sagt at Russland ikke ønsker krig, og forøvrig kan jo dette stemme siden det var Putin som ønsket å invadere Ukraina.

En ny lov i Russland ble tidligere innført som kan risikere sivile og journalister 15 år i fengsel om de bruker ordene “Krig” eller “invasjon”.

Lik Extraavisen.no på Facebook!