Utenriks

Putin planlegger å flykte til Latin-Amerika

Putins eks-taleskriver hevder diktatoren har planene klare for å flykte til Latin-Amerika dersom han taper krigen.

Det melder Business Insider.

Dersom Putin taper krigen vil han flykte til Latin-Amerika, skal vi tro tidligere taleskriver, Abbas Gallyamov, men foreløpig er alt uvisst og det er ikke konkrete kilder som har bekreftet om planene er reelle.

I en melding på Telegram blir det klart at Gallyamov vanligvis ikke går ut med historier «fra innsiden», men at han denne gangen vil gjøre et unntak. Dermed velger han å offentliggjøre hemmelig informasjon fra planene til Putin.

– For det første stoler jeg for mye på kilden, og for det andre er informasjonen veldig stekt, innleder han sin melding.

Videre skriver han:

– Putins nærmeste rådgivere utelukker dermed ikke at han vil tape krigen, miste makten og se seg nødt til å evakuere raskt.

Kina skal ha vært et av de landene som ble først lagt på bordet som et fluktsted, men denne planen skal imidlertid ha blitt skrotet for et annet alternativ, nemlig Latin-Amerika.

Argentina og Venezuela er to land som er foreslått som gode kandidater som et fluktsted.

– Opprinnelig ble Kina, foreslått, som de sier, av den eldste Kovalchuk, ansett som hovedplattformen, men potensielle emigranter ble raskt skuffet over utsiktene for samarbeid med ham, skriver Gallyamov.

Planene er også gjenfortalt av Daily Star som skriver at de nærmeste i hans krets har fått vite om planene.

Lik Extraavisen.no på Facebook!