Extraavisen.no

Utenriks

Putin vil straffe de som har sendt vernepliktige soldater

(RUSSLAND): Russlands diktator, Vladimir Putin lover at vernepliktige soldater skulle slippe å delta i Russlands invasjon av Ukraina. Nå vil Vladimir Putin straffe tjenestepersoner som har tatt beslutningen om å sende dem ut likevel.

Publisert for

, den

Foto: Dimitro Sevastopol

– Myndighetene vil nå «straffe tjenestemenn som er ansvarlige for manglende overholdelse av denne ordren», sier Putins talsmann Dnitrij Peskov, ifølge TASS.

Den russiske diktatoren skal ifølge nyhetsbyrået ha mottatt en rapport om en instrukt han skal ha gitt før invasjonen av Ukraina. Putin skal ikke ha vært fornøyd med rapporten da han leste om den.

Det bekreftes av det russiske forsvarsdepartementet at vernepliktige er på bakken i Ukraina, og at noen av dem holdes til fange av ukrainske styrker.

– En rekke tjenestemenn, inkludert vernepliktige, ble tatt til fange (i Ukraina), sier talsperson russiske forsvarsdepartementet, Igor Konasjenkov, ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti.

Ifølge Washington Post har ikke vernepliktige lov til operere utenfor russiske grenser. Det russiske forsvarsdepartementet skal tidligere h sagt at vernepliktige utgjør en stor del.

Flere analytikere har i ettertid sagt at Russlands invadering har ikke gått helt etter planen, som har nesten i to uker ikke klart å få kontroll over de viktige byene.

Lik Extraavisen.no på Facebook!