Innenriks

Reagerer kraftig etter Brennpunkt-dokumentar

Norges Massasjeforbund reagerer kraftig etter at at NRK Brennpunkt avslørte hvordan massasje-bransjen har tatt betalt for seksuelle tjenester.

– Vi er samtidig også svært fortvilet over stigmatiseringen dette medfører for en ellers seriøs og stor yrkesgruppe av godt utdannede massører og massasjeterapeuter, heter det i en pressemelding fra Norges Massasjeforbund.

– Vi ser med stor bekymring på utviklingen i thaimassørmiljøet som ødelegger og stigmatiserer en stor og ellers seriøs massasjebransje. 

Myndighetens vedtak i 2020 om å innføre merverdi-avgift på b.l.a massasje setter nå både pasient- og terapeutsikkerheten i fare, og det er surrealistisk at seriøse massører drifts- og forretningsmessig nå har samme vilkår og rettigheter som de prostituerte thaimassørene.

Et av hovedargumentene for innførsel av mva på all alternativ og komplementær behandling, var pasientsikkerhet. Paradoksalt nok tar man ved innføring av mva dette bort det eneste insentivet for å stå oppført i Brønnøysund (hvilket krever at man er medlem av godkjent utøverforbund som stiller faglige og etiske krav til sine medlemmer).

Dette svekker i realiteten pasient- og terapeutsikkerheten da alle krav til forsvarlig yrkesutøvelse faller bort. 

Massør er ingen beskyttet tittel og vi oppfordrer mennesker som bruker massasjeterapi for velvære eller som helsehjelp å sjekke at massøren er medlem i en godkjent bransjeorganisasjon, som Norges Massasjeforbund.

– Vi jobber hver dag med å styrke den profesjonen vi jobber i, jo flere medlemmer vi er jo sterkere stemme er vi ovenfor myndigheter og ikke minst skal klientene være trygge på å bli ivaretatt av dyktige og kunnskapsrike massører som kan sitt fag.

– Vi har gjentatte ganger bedt myndighetene rydde opp i et marked som idag dessverre er preget av mye gråsonedrift, hvor man enkelt kan unndra skatt og avgifter, i tillegg til at det er et skalkesjul for sexarbeidere og utnytting av mennesker

Lik Extraavisen.no på Facebook!