Extraavisen.no

Innenriks

Reagerer sterkt etter avgjørelsen fra Miss Norway

(AVSLØRING/MISS NORWAY): En tidligere deltaker som deltok i Miss Norway for noen år tilbake, reagerer sterkt på at deltakeren som ble avslørt for plagiat, får fortsette i konkurransen.

Publisert for

, den

– Det er rett og slett umusikalsk at ledelsen fraskriver sine forpliktelser, som er nedfelt i kontrakten. Her setter de egne interesser foran åndverkslov og kontrakten de selv har formet, sier den tidligere deltakeren til Extraavisen.

Hun ønsker ikke å stå frem med navn som følge av kritikken hun går ut med.

Selv om Miss Norway hevder at de tar åndverksloven på alvor, vil dette ikke medføre noen konsekvens for deltakeren. Dermed får hun fortsette som deltaker. Det reagerer hun sterkt på:

– Det er ikke vanskelig å hinte at Miss Norway er avhengig av å ha deltakere for å få penger inn i kassen. Miss Norway kan ikke si at de tar åndverksloven på alvor når det ikke fører noe konsekvens.

Extraavisen har arbeidet over tid med gjennomgang av en rekke innlegg som har vært publisert på nettstedet missnorway.org.

Det ble funnet over 10 innlegg som er plagiert fra andre nettsteder. Alt fra matoppskrifter til å tenke positivt. Det er flere innlegg som ikke henviser kilder eller hvor man eventuelt har hentet innleggene fra.

I tillegg viser det at det er en rekke andre nettsider som har fått sine innlegg frastjålet uten en form for kreditering.

Talsperson, Knut Yrvin sa til Extraavisen tidligere at han vil ha et møte med ledelsen, etter at han ga ordre om å fjerne aktuelle blogginnlegg:

– Semifinalisten har fått beskjed om å fjerne aktuelle blogginnlegg umiddelbart. Vi må ta en runde i ledelsen hva konskvens kan være med plagiat.

Bare dagen etter ble det klart at deltakeren får fortsette:

– Videre belyser vi at det å delta i 10-12 måneder konkurranse betyr mye kursing og opplæring som Miss Norway-organisasjonen står for. For å sikre at utøvere i konkurransen forstår hva som er rett og galt, sa Yrvin.

Den tidligere deltakeren som Extraavisen har snakket med tror ikke Miss Norway som en organisasjon vil oppfylle de kravene som står i kontrakten. Hun tror at Miss Norway vil slite kraftig om dette får fortsette:

– Slik vi ser i dag så tror jeg ikke Miss Norway er en organisasjon som vil lykkes i tiden fremover. Vi har flere ganger blitt vitne til fraskrivelse av lover og kontrakter som ikke blir fulgt opp. Jeg stiller meg uforstående til hva som har ført til at de har kommet til den beslutningen. Penger er visst en motivator i denne saken.

Extraavisen har gitt Knut Yrvin mulighet for tilsvar, men har ikke ønsket å avgi en kommentar.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer