Politikk

– Registrerer at det å hente IS-terrorister er viktigere

Stortingsrepresentant og talsperson for innvandring i Frp, Erlend Wiborg reagerer kraftig på at regjeringen ikke griper inn og benytte unntaksregelen om særlige menneskelige hensyn.

– Jeg registrerer at regjeringen bruker store ressurser på å hente IS terrorister til Norge, og også henter velferdsmigranter uten beskyttelsesbehov, sier FrPs innvandrings- og integreringspolitisk talsperson, Erlend Wiborg til Extraavisen.

Han er rasende over at regjeringen ikke griper inn og benytter unntaksregelen om særlige menneskelig syn.

– Dette er FrP sterkt kritisk til og synes det da er spesielt at de samtidig vil kaste hun Takako Ellefsen som ikke belaster det norske samfunnet noe og som har hatt tilknytting til Norge siden 1964.

Extraavisen hadde et intervju med datteren til Takako som er forferdet over at hennes mor risikerer å bli kastet ut og at vedtaket ikke kan påklages.

– Vi må jo bare følge loven som er nedfelt i Norge, men vi synes det er veldig trist at mamma må bli kastet ut av landet, sa datteren, Klara til Extraavisen torsdag kveld.

Torsdag ble det kjent at Takako går nå rettens vei for å hindre at vedtaket bli satt ut i live.

Advokat Aleksander Nyheim Jenssen vil på den japanske kvinnens vegne begjære midlertidig forføyning for å hindre at vedtaket fra UNE blir opprettholdt. Han mener at UNEs avslag ikke er i tråd med EU-domstolens praksis. 

– Vi vil undersøke om det er mulig å få en forsikring som tilfredsstiller UNEs krav til dekning, til en pris som ligger innenfor rimelighetens grenser for henne, sa Jenssen til VG.

Wiborg sier at partier er som regel restriktive med å gripe inn i enkeltsaker politisk, og viser til forvaltningen som kjenner detaljene best.

– Allikevel er det viktig å ha en sikkerhetsventil som gjør at man kan gripe inn der hvor en ser at reglene åpenbart slår feil ut som i dette tilfellet.

Hvordan kan folkevalgte på Stortinget forhindre en slik utkastelse?

– Stortinget kan og bør ikke gripe formelt inn i enkeltsaker, men regjeringen gjør fornuftig å lytte til klare signaler fra Stortinget her.

Mener du at regjeringen bør gripe inn for å hindre denne situasjonen?

– Ja, de bør benytte ventilordningen som gjør at de kan gi opphold under særlige menneskelige hensyn.

Lik Extraavisen.no på Facebook!