Extraavisen.no

Kronikk

Regjeringens skolepolitikk er overfladisk og står til stryk

(KRONIKK): Regjeringen prioriterer heller millioner til å opprettholde små skoler, uansett kvalitet, og uansett om lokale politikere mener de er fortjent med større fagmiljøer, skriver nestformann i Kristiansand Fpu, Christina Hourani i sin kronikk.

Publisert for

, den

KLAR BESKJED: - Regjeringens skolepolitikk står til stryk, sier Christina Hourani, nestformann i FpU.

Kronikk av: Christina Hourani, nestformann for Kristiansand FpU.

Det første Ap, og Sp ble enige om når de skulle lage en regjeringserklæring var å skrote kravet om at lærerstudenter skulle ha 4 i den mest praktiske matten på Videregående skole. Vi har ikke hatt en regjering før som har så lave ambisjoner som Støre regjeringen.

I tillegg til at de kompromisser på kvalifiserte lærere, og kutter i lærerspesialist ordningen, så ønsker de også å skrote fritt skolevalg der elevene har makt over egen fremtid.

Regjeringen prioriterer heller millioner til å opprettholde små skoler, uansett kvalitet, og uansett om lokale politikere mener de er fortjent med større fagmiljøer.

På toppen av den overfladiske politikken og nedprioriteringen av kvalitet går regjeringen til angrep på private skoler. Regjeringen ønsker nemlig å stramme inn privatskoleloven ved å fjerne profilskoler og yrkesopplæring som godkjenningsgrunnlag for statstilskudd. Det vil ramme for eksempel Norsk Realfagsgymnas som er en profilskole.

Dette skjer i en tid der Norge kommer til å trenge mange fagarbeidere, men regjeringen velger å ha på ideologiske skylapper, og følge deler av politikken til Rødt sånn at partiene til Venstre for regjeringen blir delvis tilfredsstilt. Igjen nedprioriterer de elevene, og kvaliteten i skolen.

Det som er tydelig nå er at dette ikke er politikk for vanlige elever, regjeringens politikk står til stryk. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer