Extraavisen.no

Sport

Revansjelystende triatleter i Italia

(SPORT): Det er 6 norske utøvere på startstreken i Arzachena, Italia førstkommende lørdag. Etter en litt svak start i Yokohama for noen uker siden, er det nå revansjelystende utøvere som skal utfordre de tøffe løypene i Italia.

Publisert for

, den

Vetle Bergsvik Thorn under løpet i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt

Vil sette inn støtet på løpingen

– Et godt løp etter en hard sykkeldel blir nok nøkkelen til en topplassering her i Arzachena, forteller Vetle Thorn. Han er spent og revansjelysten etter at det ikke gikk helt som han selv forventet i forrige konkurranse.

– Jeg fikk det ikke helt til på løpingen i Yokohama. Formen tilsier at jeg skulle ha gjort det mye bedre, så jeg satser på en solid løping her i Arzachena

Hard sykkelløype

Etter 750 meter svømming hiver de seg på sykkelen, også kommer de relativt raskt inn i en lang motbakke hvor utøverne må hente ut mye krefter. De skal kjøre 3 runder, til sammen 20 kilometer.

– Sykkelløypen blir fort avgjørende. Selv om jeg tror det er vanskelig å kjøre ifra, så kan det bli veldig tøft å løpe bra etter en hard sykkeletappe, avslutter Thorn.

Sikter mot neste OL

Sportsjef Arild Tveiten er allerede godt i gang med forberedelsene til neste OL i Paris 2024.

– Dette er den første konkurransen i jakten på OL kvalifisering, og det er viktig å være med fra starten for å samle viktige poeng.

De andre norske utøverne har store ambisjoner om å utfordre Kristian Blummenfelt når han skal forsvare OL-gullet om drøye to år.

Høye ambisjoner

– Topp 10 plasseringer er målsetningene fra Casper Stornes og Vetle Bergsvik Thorn, fortsetter Tveiten.

Han er både sportsjef og hovedtrener for de norske utøverne som er blant verdenseliten.

– En god treningsfilosofi, et godt trenerteam og et lag med positive og treningsglade utøvere, det har beviselig gitt gode resultater så langt!

Casper Stornes måtte stå over forrige konkurranse på grunn av brist i ett ribben, men er nå supermotivert for å kjempe om en pallplass!

Har ikke fått vist potensialet

Stine Dale og Solveig Natvig Løvseth har ikke helt fått den oppkjøring de ønsket seg. Litt løpsskader og småsykdom har preget noe av vinteren. Dog viste fjorårssesongen at de virkelig kan prestere når alt klaffer!

– Vi håper de vil være med å kjempe om plassering blant de 20 beste, sier Arild Tveiten. Vi ønsker oss mest mulig poeng i OL-kvalifiseringen, slik at vi også kan stille med et lag i miksstafetten i Paris.

Debutanter

Cedrik Christophersen og Sebastian Wernersen debuterer i den internasjonale verdenscupen og vi håper de får vist sitt potensiale.  

– Vi tror at de er såpass sterke på sykkelen at de er med langt framme. Så får vi se hva løpingen bringer, avslutter Tveiten.

Lik Extraavisen.no på Facebook!