Extraavisen.no

Kjendiz

Riise åpner opp garderoben i ny TV 2-serie

(RAMPELYSET): I den nye TV 2-serien «Fan av Flint», som har premiere i dag, følger vi John Arne Riises opp- og nedturer som fersk fotballtrener i norsk 3. divisjon. Med på lasset er komiker Morten Ramm – supersupporter og ekte Flint-gutt.

Publisert for

, den

Flint-trener John Arne Riise. Foto: TV 2

John Arne Riise rakk akkurat å bli ansatt som fotballtrener før pandemien rammet Norge og verden. Nå er den tidligere fotballprofilen endelig klar for å vise frem garderoben i den ferske TV 2-serien «Fan av Flint», som har premiere på TV 2 Play og TV2.no i dag, fredag 1. oktober.

– Jeg vet at navnet mitt er på blokken når en trener får sparken i norsk fotball nå. Ambisjonene mine er høye. På kort sikt er målet Obos- og Eliteserien, og så er det store målet utlandet og Premier League, sier Riise selv.

I sterk kontrast til tilværelsen som offensiv venstreback i storklubber som Liverpool og Roma, trener Riise nå 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg. Den tidligere landslagsprofilen satser hardt mot opprykk, selv om forholdene har vært alt annet enn optimale i et land der breddeidretten havnet sist i gjenåpningskøen.

Siden i sommer har breddefotballen endelig rullet igjen. Det samme har TV 2s kamera, som sammen med produksjonsselskapet Montreux har fulgt hvert Flint-spark på ballen under Riises ledelse.

– Det har vært veldig kult å ha et filmteam med oss på reisen. Bra for klubben. Veldig gøy for gutta mine. Det er viktig å få vist frem hvordan ting gjøres i breddefotballen. Vi storkoste oss og gleder oss til å se resultatet, sier John Arne Riise.

John Arne Riise og Morten Ramm i «Fan av Flint». Foto: TV 2 (montasje)

Det er en åpen og ærlig 41-åring som nå har tatt fatt på et nytt kapittel i livet. TV 2 er med på en reise som ender i klinsj med motstanderlagets assistenttrener allerede i første tellende kamp.

– Jeg skjønner at jeg er et «target» som mange vil ta, sier Riise selv.

Seriens fortellerstemme er komiker Morten Ramm – supersupporter og ekte Flint-gutt. Der Ramm i dag først og fremst er kjent for å slenge med leppa, strødde han rundt seg med mål i sin karriere for nettopp Flint.

– Jeg er født og oppvokst et steinkast fra Flintbanen, og har spilt her siden jeg var fire år. Min far spilte her, min bror spilte her. Farfaren min var faktisk med på å grave opp og bygge banen, sier Ramm før premieren.

Sammen utgjør duoen «Fan av Flint», en åtte episoder lang miniserie, hvor de to første episodene ligger klare på TV 2 Play nå. På TV2.no ligger den første episoden klar.

Én episode slippes på TV2.no hver uke fremover, mens man alltid kan se også den neste episoden på TV 2 Play.

Serien «Fan av Flint» er produsert av Erik Solbakken og Jørgen Høst i produksjonsselskapet Montreux.

Lik Kjendiz.no på Facebook!