Extraavisen.no

Politikk

Rødt større enn SP på ny måling

(POLITIKK): Ny meningsmåling sender sjokkbølger i det politiske miljøet. Rødt er nå større enn SP og puster SV i nakken.

Publisert for

, den

Foto: André Løyning.

Partiet Rødt fortsetter å score høyt på meningsmålinger. Siste måling med rekordoppslutning for Moxnes og partiet Rødt er Norfakta.

I sin februarmåling for avisene Klassekampen og Nationen får Rødt en oppslutning på 8,4 prosent. Det er en fremgang på 1,3 prosentpoeng siden januar-målingen. Denne målingen er nok en måling på i overkant av 8 prosent. Dersom partiet hadde fått slike tall ved valg, ville det gitt partiet 15 representanter på Stortinget, mot dagens 8.

Det som sender sjokkbølgene inn i det politiske landskapet, er at ifølge målingen har Rødt nå større oppslutning enn regjeringspartiet SP. Ikke nok med det, de blir bare så vidt slått av SV i kampen om å bli det største partiet til venstre for AP.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Målingen viser ellers at Høyre er landets største parti, med en oppslutning på 25,8 prosent. Dette er en fremgang på 0,9 prosentpoeng fra januar-målingen. Også Frp går frem, og får en oppslutning på 12,2 prosent. Dette er en fremgang på 1,3 prosentpoeng i forhold til forrige måling.

Målingen viser også at det fremdeles er klart flertall for den rødgrønne partiene, men Støre-regjeringen er helt avhengig av Rødt for å få flertall.

Regjeringspartiene AP/SP får ifølge målingen 57 representanter på Stortinget. Plusser vi på SVs 15, er regjeringens og dets støtteparti oppe i 72. MDG får ifølge denne målingen 1 representant. Dette er stykke unna flertall. Men plusser vi på de 15 mandatene som målingen gir Rødt, er venstresiden oppe i 88 mandater, mot den borgerlige sidens 81 mandater.

Februar-måling Norfakta for Klassekampen/Nationen

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer