Extraavisen.no

Politikk

Ropstad går av som KrF-leder og statsråd

Kjell Ingolf Ropstad går av som KrF-leder og statsråd. Det skjer etter at han unnlot å betale skatt.

Publisert for

, den

Foto: Eirin Larsen/SMK

De annonserte han under pressekonferansen. Ropstad har beklaget seg for å ha gitt feil opplysninger til skattemyndighetene.

aken har fått flere redaktører og andre offentlige personer til å reagere etter avsløringene som Aftenposten gjorde før valget. Det gjorde at KrF-lederen unngikk å betale skatt av fordelen av en statsrådsbolig med verdi på 450.000 kroner. Han skulle ha betalt 175.000 kroner i skatt.

– Det er litt over et døgn siden jeg sto her sist. I går sto jeg her fordi det var viktig for meg å få lov til å beklage og si unnskyld. Det har vært en spesiell uke for KrF og for meg. Det siste døgnet har jeg hatt anledning til å trekke pusten og ta et skritt tilbake for å vurdere situasjonen, innleder Ropstad, og la til:

– Jeg fratrer så snart partiet er klare til å velge en ny leder.

Ropstad vil sitte på stortingsrepresentant i fire nye år, men han vil trekke seg som statsråd i barne- og familiedepartementet.

– Jeg kontaktet statsministeren i går kveld og ba om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for, sa Ropstad videre.

Politisk kommentator i Vårt Land, Emil Andrè Erstad sier til TV 2 at årsaken til at han nå velger å trekke seg, er på grunn av det store presset som Ropstad har opplevd det siste døgnet.

Erstad nevner også at han skal også ha opplevd press da Økokrim tok kontakt med skattemyndighetene.

Vi kommer med mer!

Lik Extraavisen.no på Facebook!