Extraavisen.no

Kultur

Ruphus-grunnlegger med nytt album

(KULTUR): Det er ikke ofte noen av “legendene” innen norsk rock kommer med nye plater. Det er derfor en begivenhet når Kjell B. Larsen fra legendariske Ruphus kommer med ett nytt album.

Publisert for

, den

Foto: Pressefoto

Kjell B. Larsen er for musikkelskere kanskje først og fremst kjent som en av grunnleggerne av det legendariske norske progbandet Ruphus. Han var en av bandets hovedkomponister, og var med på samtlige plateutgivelser. Kjell skrev blant annet “Coloured Dreams”, som er den mest kjente Ruphus låta.

Ruphus var på 1970-tallet ett av de store navnene i norsk rock, selv om de hadde sitt største publikum i Tyskland.

Etter oppløsningen av Ruphus i 1981, ga han ut sin første soloplate, “Larsen”, i 1982. Deretter innledet han et samarbeid med Jon Eberson og ga ut cd’/vinyl med bandet “Work Funny Hours”, som foruten Jon og Kjell bestod av Leif Anders Wentzel, vokal Tom Erik Antonsen,bass og Espen Stenhammer, trommer. Kjell skrev ca 75 prosent av musikken.

Larsen har også vært medlem av soulbandet Chipahua i alle år, og spilte også en viktig rolle i Moms, husbandet på Smuget, som da var Oslos største “in-sted”. Kjell sto ansvarlig for innspillingen av “Vi tar’n helt ut” med Oslo Rhythm’n Blues Ensemble, et samarbeid med Geir Wentzel, hvor også Bjørn Floberg og Arne Dehkes var med. Han startet Pigalle Bluesband (nå PigalleKvartetten) på slutten av 90-tallet. og ga ut cd-en “Bargoo” med “Larsen, Hovensjø og Jenssen” i 2009.

Begivenhet

Det begynner å bli noen år siden Kjell B. Larsen utga sin forrige soloplate. Det er derfor en liten begivenhet når han 28. januar slipper plata “Bucket List”. Det vil si, det er CDen som slippes da. De som vil ha den på vinyl må vente til et stykke ut i januar.

Med seg på platen har han Dionisia Fjelldalen på vokal; Ture Janson på gitar; Øivind Madsen på bass og Tore Wildhauer på trommer.

Lik Extraavisen.no på Facebook!