Utenriks

Russisk invasjon har stoppet opp

– Den russiske invasjonen av Ukraina har i stor grad stoppet opp på alle fronter, skriver det britiske forsvarsdepartementet i en etterretningsrapport torsdag morgen, heter det i en uttalelse i rapporten.

Årsaken skal være at russiske styrker bruker eldre og mindre presise våpen i krigen mot Ukraina. Forsvardepartementet kaller dette for lite militært effektive og med en større risiko for å ta livet av sivile.

«På grunn av forsinkelser når det kommer til å oppnå sine mål og mislykkede forsøk på å kontrollere Ukrainas luftrom, har Russlands myndigheter sannsynligvis brukt langt flere luftavfyrte våpen enn planlagt, noe som fører til at de må bruke våpen som er mindre militært effektive, skriver de i rapporten.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.