Extraavisen.no

Utenriks

Sailor (7) satte skolestyret på plass

Under et skolestyre i fylket Martin i Florida var det flere elever som reagerte på maskebruken. Da elevene fikk si sine meninger, gikk sju år gamle Sailor Cook opp for å vise sin misnøye over maskebruken.

Publisert for

, den

– Og jeg tror knapt noen liker å ha masker på seg når de er på skolen, sa den sju år gamle jenta i innledningsvis.

Det var nettstedet Daily Caller som omtalte saken først.

Cook forteller at det er barn som forteller fra sine egne erfaringer. Deriblant retter hun mot de som sitter i skolestyret om hvorfor styret vil forplikte elevene til å gå i masker.

– Det er barn som føler de blir kvelt, og du vet ikke hvordan det føles, og det er bare tull. Seriøst, hvorfor vil dere gjøre dette. Hvorfor i all verden vil noen gjøre dette, fortsatte hun.

– Gud skapte oss slik at vi kan være frie mennesker og vi er ikke frie mennesker på denne skolen. Så jeg ville tatt av meg masken hvis jeg hadde vært deg. Jeg går ikke med maske nå, og jeg kommer aldri til å ta i bruk den.

Under talen hennes gjorde hun oppmerksom på at USAs tidligere president, George Washington gjorde USA til et fritt land, og peker på at amerikanere er også frie mennesker:

– George Washington gjorde Amerika til et fritt land, så da kan vi alle være frie borgere av USA. Frihetsgudinnen er symbolet for frihet, og vi er ikke frie. Så kanskje du ikke tror på George Washington eller Gud eller sjefen din som kontrollerer deg.

Hendelsen ble tatt opp på film 12.mai i år.

Lik Extraavisen.no på Facebook!