Sendte 300 i karantene ved et uhell

I Oppdal kommune skal 300 blitt sendt i krantene etter et feil prøvesvar. Nå viser det seg at to prøver ble forvekslet som følge av kø-problemer.

Foto: Unsplash

– Vi har ikke fullt og helt klarhet i hva som har skjedd, men akkurat nå ser det ut som at det har skjedd noe i køen som har ført til at to prøver ble forvekslet, eller at rekvisisjonene ble forvekslet, sier ordfører Geir Arild Espnes (Sp) i trøndelagskommunen Oppdal til VG.

Ifølge avisen var det lørdag formiddagen at vedkommende fikk vite at han var smittet av koronaviruset, og dermed ble både han og 300 personer ved barnehage og skoler satt i karantene. Vedkommende skal være gift med en lærer ved en skole, som førte til at institusjonene ble stengt.

– Coronagruppen tok på ny kontakt med den personen som ble bekreftet smittet sent lørdag kveld, og personen opplyser om at da han sto i testkø kom det en person fra motsatt retning som uriktig gikk foran vedkommende, opplyser Oppdal kommune.

Kommunen er et av landene som har stengt ned; som blant annet kinoer og treningssenter, spisesteder og for alkoholservering. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!