Extraavisen.no

112

Siktede samarbeider med politiet

(KONGSBERG): Den 37 år gamle mannen som er dansk statsborgerskap, samarbeider nå med politiet. Det skjer etter at han skjøt og drepte fem mennesker i Kongsberg onsdag kveld.

Publisert for

, den

Illustrasjonsfoto: Daniel DeNiazi

– Han samarbeider med politiet og forklarer seg i detalj om hendelsen, sier mannens forsvarer Fredrik Neumann til NRK.

Forsvareren til den siktede sier at han er preget av situasjonen.

Mannen er dansk statsborgerskap, men har vært bosatt i Norge. Klokken 18:47 ble mannen pågrepet av politiet, og deretter fraktet til politihuset i Drammen.

37-åringen er siktet for å ha drept fem personer med pil og bue. i tillegg er to andre skadet, en av dem skal være en politimann som ikke var på jobb.

LIVE: Siste nytt om hendelsen

Kilder til TV 2 sier at den pågrepne mannen er en konvertitt til Islam. Mannen skal være av dansk statsborgerskap, noe som flere andre medier skriver om.

Politiet fikk flere meldinger klokken 18:13 om at en person beveget seg rundt med et våpen, som skal ha vært en pil og bue. Enkelte medier har skrevet at det er en armbrøst, men det er ikke bekreftet.

– Nærmere beskrivelse av hendelsesforløpet vil vi komme tilbake til når vi har bedre oversikt over det som skjedde. Det sier seg selv at dette er en svært alvorlig og omfattende situasjon, og den preger naturlig nok Kongsberg og de som bor her, sa politiinspektør Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt i 23-tiden onsdag kveld.

Lik Extraavisen.no på Facebook!