Extraavisen.no

112

Siktet for å ha skutt mot saltbilsjåfør

(AKERSHUS): En mann i 70-årene er siktet etter at en saltbilsjåfør natt til mandag ble beskutt mens han var på jobb. Sjåføren ble ikke skadet i hendelsen, men sidevinduet i førerhytta på bilen ble pulverisert.

Publisert for

, den

Foto: Jakob Hov

Det var natt til mandag at arbeidsdagen ble ekstra dramatisk for en av Vaktmesterkompaniets sjåfører. Litt over midnatt ble det skutt mot en av selskapets sjåfører mens han holdt på å salte en veistrekning på Enebakkneset i Akershus. Sjåføren ble ikke truffet av skuddene, og kunne selv ringe politiet for å varsle om hendelsen.

Sjåføren kunne fortelle at han ved passering av en adresse i Fetveien på Enebakkneset hadde blitt beskutt.

Politiet rykket ut med store styrker, og kunne pågripe en mann i 70-årene. Mannen var alene i sin leilighet, og pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Etter hva politiet opplyser, ble det på mannens bopel beslaglagt en rekke våpen. Dette dreier seg om både lovlige og ulovlige våpen. Det var mandag kveld ikke klarlagt hvilket av de beslaglagte våpen, som var blitt brukt. Dette er noe politiet håper den videre etterforskingen vil bringe klarhet i.

Nekter for å ha skutt

Den arresterte mannen i 70-årene har i avhør hos politiet nektet for å ha avfyrt skudd mot saltbilen. Politiet på sin side opplyser til lokalavisen Romerikes Blad at spor på åstedet styrker sjåførens opplysninger om hendelsen. 70-åringen er derfor siktet for bruk av skytevåpen.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad, opplyser til Romerikes Blad at det er blitt hevdet, uten at politiet har vært i stand til å verifisere opplysningene, at dette ikke er første gang slike hendelser har skjedd på adressen det gjelder.

Sjåførens arbeidsgiver, Vaktmesterkompaniet, sier i en uttalelse til Romerikes Blad at det er trist og guffent at en av selskapets beste sjåfører nå skal være redd for å gå tilbake på jobb. Selskapet uttaler videre at sjåføren nå blir ivaretatt av selskapet, og vil få best mulig oppfølging.

Også Statens vegvesen, som er oppdragsgiver for Vaktmesterkompaniet på den aktuelle strekningen, sier de opplever hendelsen som trist og at den skaper utrygghet.

En hendelse som dette skaper utrygghet for de andre som skal kjøre i det aktuelle området, sier byggeleder Johan Hall i Statens vegvesen til Romerikes Blad.