Connect with us

Innenriks

Silje (21) vil stå opp mot mobbing

21 år gamle Silje Hjertø Brunvær ble utsatt for mobbing i flere år da hun gikk på skolen. Det førte til at hun droppet ut av videregående. Nå vil hun fronte sin hjertesak om mobbing i Miss Norway.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Foto: Hannah Sk

Mobbingen førte til at hun fikk både angst og depresjon. Etter flere år med mobbing sa kroppen hennes stopp, og det førte til at hun droppet ut av videregående skole.

Nå som hun har fått muligheten til å bli deltaker i årets Miss Norway, vil hun nå jobbe hardt for å få frem budskapet.

– Jeg meldte meg på Miss Norway konkurransen fordi jeg ønsket å steppe ut av komfortsonen og virkelig utfordre meg selv på et helt nytt nivå. Jeg har et ønske om å være en god rollemodell, for meg innebærer det å se alle mennesker som likeverdige, og at alle skal ha de samme mulighetene uavhengig av legning, kjønn, hudfarge og tro, sier 21-åringen til Extraavisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Hun er en av deltakerne i årets Miss Norway, hvor målet er å sanke inn aktivitetspoeng. Her får deltakerne poeng for presseoppslag og sposorsamarbeid.

– Når jeg fikk mailen hvor det sto at jeg hadde kommet videre i Miss Norway konkurransen ble jeg overveldet, jeg ble vanvittig glad og takknemlig for at jeg fikk muligheten til å være med på en så kjekk og lærerik reise.

– Drømmen min er å stille opp for andre som er i samme situasjon, sier 21-åringen, som mener at problematikken ikke ligger hos mobbeofferet.

– Helt ærlig, kunne jeg holdt et foredrag om min mobbehistorie for å vise andre som befinner seg i samme situasjon at de ikke er alene, og at det aldri er en «gyldig» grunn til å mobbe noen. Det har vært viktig for meg å få frem at det er ikke mobbeofferet det er noe galt med, for det tærer vanvittig på selvtilliten – og ikke minst tilliten til andre.

Foto. Privat

I et intervju med Sandnesposten skal 21-åringen ha fortalt om at hun brukte mye av tiden sin til å sitte på do og spise lunsj. Det var bare allerede ved skolestart på videregående at hun kjente på følelsen at hun ikke trivdes så godt.

Mobbingen som hun opplevde på ungdomsskolen førte til at hun ble mer innesluttet og skjøv folk bort i frykt for å bli såret

– Jeg har ikke turt å si dette høyt før, men jeg satt på do og spiste lunsjen min i et halvt år. Det er rart når jeg ser tilbake på det nå. Men det var min egen feil. Jeg skjøv folk bort. Det var min forsvarsmekanisme å skyve folk vekk fra meg. Jeg følte ikke at jeg ble sett, og dagene mine på skolen gjorde det bare verre.

Hun har fått oppmerksomhet den siste tiden etter at hun fortalte om sin historie. Nå vil hun gi problematikken et ansikt i skjønnhetskonkurransen:

Foto: Privat

– Miss Norway for meg har en stor betydning i den grad at jeg kommer til å lære utrolig mye gjennom hele denne prosessen, og jeg kommer til å vokse på det. Jeg har også tro på at jeg vil utvikle meg som individ i en positiv grad, fordi jeg får bidra til blant annet veldedighetsarbeid og snakke om hjertesaken min som jeg virkelig brenner for.

– Det å bare være en deltaker i Miss Norway er virkelig en ære, fordi jeg ønsker å representere Norge på sitt beste og vise hva jeg brenner for.

Hjertø Brunvær er født og oppvokst i Stavanger, men bor nå i Oslo sammen med sin kjæreste.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •  

Siste artikler

annonse
annonse