Extraavisen.no

Innenriks

Sirdal kommune brøt loven

Sirdal kommune og kommunelegen skal ha brutt loven på flere punkter da en gravid kvinne ble forsøkt tvangsinnlagt for påstått alkoholisme.

Publisert for

, den

Illustrasjonsfoto: Cassidy Rowell

Det skal Statens helsetilsyn ha slått fast i en rapport. Nå har legen fått en advarsel som følge av saken, og kommunen blir nå satt under videre tilsyn, melder Stavanger Aftenblad.

Ordfører Jonny Liland sier til Avisen Agder at han beklager på vegne av kommunen. Til avisen sier han at administrasjonen vil starte en gjennomgang av rutinene og prosedyrene:

Det arbeidet er allerede startet, nå må rapporten brukes slik at system og rutiner kommer i samsvar med de krav som gjelder på området, sier Jonny Liland.

Kvinnen som er fornærmede i saken har snakket med Avisen Agder om hendelsen, og sier at hun har blitt fratatt menneskerettighetene.

– Jeg er feilaktig anklaget, ydmyket og fratatt menneskerettighetene mine. Bevisene i seg selv har hele tiden vært på min side, og kommunelegen i Sirdal og enhetsleder har ikke forstått resultatene av testene som er tatt. Det hevdes at jeg har drukket store mengder alkohol. Den såkalte Peth-testen viste et moderat alkoholinntak, sa kvinnen til avisen tidligere.

Til Stavanger Aftenblad sier jurist Camilla Fagerholt i Legeforeningen, som har bistått Hermansen i saken, at legen er gjort kjent med beslutningen til Helsetilsynet.

– Legen er gjort kjent med Helsetilsynets avgjørelse, og vi vil sette oss inn i denne før vi beslutter hva vi skal gjøre videre. Utover det har vi ingen kommentar på nåværende tidspunkt.

Lik Extraavisen.no på Facebook!