Extraavisen.no

Utenriks

Sivile i Myanmar brent levende

(MYANMAR): Soldater fra Myanmars militære skal okkupert en liten landsby nordvest i landet, hvor de skal ha tatt elleve sivile og bundet hendene deres før de ble brent. Noen av disse kan ha vært barn. NB! STERKE BILDER

Publisert for

, den

Det skal flere vitner fortalt i etterkant av situasjonen, og noen av vitnene skal ha fortalt at var blant dem som ble brent levende, uten at det er bekreftet, ifølge BBC.

Angrepet skal tilsynelatende ha vært hevn for et angrep på en militærkonvoi, og ifølge den britiske TV-kanalen skal hendelsen ha skjedd i nærheten av byen Monywa.

En video i kjølvannet av angrepet viser de forkullede likene til elleve ofre, fem av disse tenåringer.

Angrepet skal ifølge nettstedet Myanmar Now, som har publisert bilder av brennende lik, blitt utført av soldater som tilhører den sittende juntaen. Angrepet blir nå fordømt av menneskerettsgrupper og FN. Drapene skal ha skjedd tirsdag.

– Jeg vil uttrykke min dypeste bekymring for meldingene om at elleve personer har blitt brutalt drept, og vil på det sterkeste fordømme slik vold. Troverdige rapporter indikerer at fem barn var blant de drepte, sier FN-talsperson Stephane Dujarric.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer