Extraavisen.no

Arkiv

Sjursøya – Sydhavna i front på kildesortering

(SJURSØYA): I går ble Byrådets årlige kildesorteringspris for bygg – og anleggsavfall tildelt prosjektet Sjursøya – Sydhavna med Rivningsspesialisten AS (nå Veolia Miljø) som entreprenør og Oslo Havn KF som tiltakshaver. Prisen tildeles årlig til bygge-, rive-, eller rehabiliteringsprosjekter som har utmerket seg med spesielt god avfallshåndtering.

Publisert for

, den

– Vi er stolte av å ha bidratt til et så godt resultat. Tiltakshavers profesjonelle tilrettelegging og våre egne dyktige medarbeidere har vært viktig for å lykkes, sier Nils Einar Aas, Administrerende Direktør i Veolia Miljø Entreprenør.

Sammen har Oslo Havn KF og Veolia Miljø Entreprenør AS oppnådd en sorteringsgrad på 98 prosent i prosjektet Sjursøya – Sydhavna. Farlig avfall og EE avfall er sortert ut på byggeplassen. Prosjektet har også etablert gode og effektive rutiner for avfallshåndteringen, noe som har bidratt til et meget vellykket hovedresultat, heter det bl.a. i begrunnelsen for tildelingen.

Prosjektet “Sjursøya – Sydhavna’ omfattet riving og miljøsanering av bygninger og installasjoner på Sjursøya oljehavn, bl.a. omfattende sanering av asbest og PCB- holdig maling i puss. Prosjektet markerte startskuddet for utbyggingen av den nye containerterminalen som snart står ferdig på Sjursøya.

Dette er en viktig pris og en betydelig oppmuntring i forhold til fokuset på miljøriktig riving, miljøsanering og avfallshåndtering som Veolia Miljø Entreprenør har hatt i mange år.

– Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene, avslutter Nils Einar Aas. – Dette har gitt oss inspirasjon til å jobbe videre for enda bedre løsninger fremover.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer