Extraavisen.no

Innenriks

Skal gjøre transport enklere for ideelle organisasjoner

(OSLO): Bird, en ledende, miljøvennlig mikromobilitetsaktør lanserer i dag et nytt initiativ for at ideelle organisasjoner kan kjøre kostnadsfritt i Oslo.

Publisert for

, den

Jonas Lefebure, Senior Public Policy Associate, Bird har stilt opp elsparkesyklene. Foto: Bird

‘Community Ride Grants’-initiativet er aktivt i torsdag. Oslo er den første byen i verden hvor Bird introduserer tilbudet. Målet er å gi enda flere ideelle organisasjoner direkte tilgang til høykvalitets mikromobilitetstransport. Det skal være enkelt for lokale grupper å be om og motta støtte fra Bird som vil hjelpe dem å nå sine mål.

Ideelle organisasjoner som kan dra nytte av Birds mikromobilitetsstøtte, inkludert gratisturer, oppfordres til å klikke på lenken for å få tilgang til Community Ride Grants-siden for mer informasjon og tilgang til søknadsskjema.

– Erfaring har vist at kjøretøyene våre ofte kan gjøre det mulig for lokale ideelle organisasjoner å bedre tjene de rundt dem. Gjennom Community Ride Grants-program er vi i stand til å gjøre den hjelpen enda mer tilgjengelig”, sier Jonas Lefebure, Senior Public Policy Associate, Bird.

– Vår forpliktelse til mikromobilitet i byen betyr å være en pålitelig del av samfunnet. Mikromobilitet kommer hele byen til gode. Derfor ønsker vi å hjelpe Oslos ekte helter med å komme seg rundt i byen og bruke våre kjøretøy gratis, sier Jonas Lefebure.

– Vi er veldig glade for denne muligheten. Initiativet gjør det lettere for oss i Stoffskifteforbundet å forflytte oss rundt i byen. Et perfekt transportalternativ nå som bakken blir tørr og våren gjør sitt inntog, sier Eddy Kjær, Generalsekretær i Stoffskifteforbundet.

Stoffskifteforbundet jobber for å skape en bedre hverdag for personer med en stoffskiftesykdom og deres nærmeste. Organisasjonen har rundt 9000 medlemmer og 31 lokallag.

Tanken bak mikromobilitetselskapet Birds nye initiativ er å gjøre hverdagen lettere for ideelle organisasjoner i Oslo. Høye drivstoffpriser og mindre bilparkering i bybildet er også en av årsakene til at Bird vil bidra til fremkommelighet og tilgjengelighet for organisasjonene.

Bird opererer i 350 andre byer verden over og gleder seg over å lansere ordningen i Norge, før den rulles ut over hele Europa.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer