Extraavisen.no

Sport

Skal representere Norge i Curling-VM i Las Vegas

(USA/NORGE): 2 – 10 april 2022 skal lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb prøve seg mot verdens beste curlinglag i curling-VM for herrer i Las Vegas, USA.

Publisert for

, den

Lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb har blitt tatt ut som landslag for å representere Norge i curling-VM for herrer i Las Vegas. 

– Lag Ramsfjell ble tatt ut på bakgrunn av at de hadde beste internasjonale resultatene, med unntak av lag Walstad som deltok i OL, sier sportssjef og generalsekretær i Norges Curlingforbund Pål Trulsen. 

 Norges Curlingforbund har som policy å ikke sende lag som deltar i OL til VM samme år. 

 Lag Ramsfjell har vist god form denne sesongen 

Generalsekretæren mener lag Ramsfjell har hatt en god sesong så langt i år og har vist hva de er gode for. 

– Laget kan vise til flere gode resultater. Høydepunktene var da de vant NM, en internasjonal turnering i Praha og Norges Cup Elite på hjemmebane i Trondheim, sier han. 

 Skip Magnus Ramsfjell har deltatt i VM i 2018 og 2019 

Lag Ramsfjell fikk sitt gjennombrudd da de vant Universiaden i 2019. Siden har den gang har de holdt sammen og trener daglig i Leangen Curlinghall. 

Skip Magnus Ramsfjell (24) er sønn av trippel verdensmester i curling Eigil Ramsfjell. Magnus Ramsfjell har tross sin unge alder deltatt i VM to ganger før. Første gang i mixed doubles-VM i Østersund i 2018. Andre gang for VM for herrer i Lethbridge i 2019. 

– Vi har et mål om å komme tilsluttspill. Fra tidligere VM har jeg lært at nivået er høyt, og at man ikke kan forvente noen enkle matcher. Derfor blir det viktig å fokusere på å yte sitt eget beste, og se resultatene komme deretter, sier Ramsfjell. 

 Laget består av skip Magnus Ramsfjell (24), viseskip Martin Sesaker (28), toer Bendik Ramsfjell (27) og ener Gaute Nepstad (27). Mathias Brænden (22) er tatt ut som reserve. 

Norge møter Korea og Canada 2. april. 

Pål Trulsen stiller som landslagstrener i Las Vegas. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!