Extraavisen.no

Innenriks

Skjøt elg fra verandaen i pyjamas

(TROMS): Det var mandag 3.oktober at en jeger bråvåknet at naboen ringte og meldte om at en elg sto utenfor huset hans. Dermed sprang jegeren ut i pyjamas og skjøt elgen fra verandaen. Saken har fått sterke reaksjoner.

Publisert for

, den

Illustrasjonsfoto: Sebastian Pociecha

Nå har politiet tatt en beslutning om å opprette etterforskning etter at regionavisen Nordlys publiserte artikkelen med et humoristisk ordelag. Det falt i dårlig smak hos leserne.

– Etter å ha lest historien har vi på eget initiativ opprettet en undersøkelsessak. Vi ønsker å finne ut hva som har skjedd og om det har skjedd noe straffbart, sier Bjørn Georg Pedersen, leder av etterforskningsseksjonen ved Finnsnes politistasjon til NRK.

Ifølge avisen skal han ha fortalt at han aldri hadde skutt en elg før, og at han skal løpt inn på soverommet for å hente børsa.

Nå har saken fått flere ulike reaksjoner på sosiale medier, og flere skal ha vist misnøye over at en jeger sto på verandaen og skjøt elgen fra en bolig.

Norges jeger – og fiskerforbund, Espen Farstad sier til NRK at det er straffbart å ta i bruk våpen i boligliggende strøk, og risikoen for å gjøre feil er større enn å løsne skudd i åpen terreng.

– Det ser ikke bra ut slik det ser ut av bildet i avisa, og vi er veldig opptatt av at det skal være sikker bakgrunn. Dette stresser vi om og om igjen. Som jeger skal du være hundre prosent sikker før du løsner et skudd, sier Farstad til statskanalen.

Til statskanalen forsvarer redaktøren i Nordlys, Helge Nitteberg, publiseringen av artikkelen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!