Extraavisen.no

Utenriks

Slovakisk familiefar (33) siktet for drap

(SLOVAKIA): Siden 2015 har innbyggerne i den slovakiske byen, Veľká Lomnica i Kežmarok levd i utrygghet, etter at en ansatt og en pensjonist ble skutt og drept. Nå er familiefaren pågrepet.

Publisert for

, den

Gjerningsmannen som skal ha vært på rømmen seks år, er en familiefar. Nå er han pågrepet. Foto: Politiet

Det var i januar 2015 at den 33 år gamle familiefaren tok seg inn på en bensinstasjonen i landsbyen, Veľká Lomnica, iført finlandshette og pistol.

Under ranet skal han ha skremt vettet av kundene som var på bensinstasjonen den morgen. Under ranet skal han han ha rettet ranet mot en av de ansatte, som var en 24 år gammel ung mann.

Da den ansatte nektet å gi fra seg pengene som lå i kassen og oppfordret familiefaren til å forlate lokalet ved stengetid, valgte familiefaren å henrette den ansatte på stedet ved å skyte ham. Flere kunder skal ha vært vitne til hendelsen.

Etter henrettelsen skal han ha tatt 880 euro, som tilsvarer rundt 8.600 norske kroner, og forlatt åstedet, ifølge Blesk.cz.

Men det skulle vise seg at det tok flere år før politiet fikk pågrepet 33-åringen. I 2017 slo han til igjen i samme by, hvor han drepte to personer. I ettertid har den 33-år gamle familiefaren fått kallenavnet “Erik den Kaldblodige”.

Dette skapte frykt, da han igjen slo til igjen i 2019, da han drepte en 77 år gammel pensjonist i et skogsområde.

Den 77 år gamle pensjonisten skal ha blitt funnet av en turgåer, som deretter fikk kontaktet politiet om funnet.

– Flere skuddsår skal ha blitt funnet på 77-åringen, sa talsperson for politiet, Jana Ligdayová til den slovakiske TV-kanalen Noviny.sk, etter at mannen ble funnet død.

Nå har en domstol i det slovakiske distriktet besluttet å gjennomføre rettssaken som vil ta flere uker. Familiefaren risikerer en av landets strengeste straffer. Det blir også lagt frem en rekke beviser etter at politiet tok å ransaket boligen til 33-åringen. I boligen skal de ha funnet flere våpen som har gjort det avgjørende for å rette en siktelse mot ham.

følge lokale medier skal foreldre ha vært redd for å la barna deres få gått fritt i byen etter de tre episodene.

I det familiefaren var på vei til å bli pågrepet av politiet, skal han ha rettet et maskinvåpen. Politiet skal ha vært snare med å pågripe den angivelige gjerningsmannen og satt ham i håndjern etter seks år på flukt.

Lik Extraavisen.no på Facebook!