Krim

Smugfilmet pasienter i flere tusen timer

Den tidligere kommuneoverlegen som var ansatt i Frosta kommune skal ha filmet sine pasienter i smug. Politiet sier beskriver videoene som detaljerte og sensitive.

– Det er sensitive og detaljerte videoer, der flere viser det vi mener er definert som voldtekt, sier politifaglig etterforskningsleder, Ellen Mari Burheim, til VG.

Hittil viser alle opptakene at det er kvinner som er utsatt for overgrepet. Tidligere i dag ble det kjent at 34 kvinner er utsatt for voldtekter. Nesten 100 pasienter er fornærmet i saken.

I august 2022 startet politiet etterforskning av en kommuneoverlege i Trøndelag, etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn om mulige straffbare forhold. Den siktede har ikke erkjent straffeskyld.

– På bakgrunn av det som er fremkommet i etterforskningen så langt, har påtalemyndigheten funnet grunn til å utvide siktelsen mot tidligere kommuneoverlege til voldtekt i 34 saker, sa Eivind Guldseth, politifaglig etterforskningsleder i saken ved Trøndelag politidistrikt tidligere i dag, i en pressemelding.

Den tidligere kommuneoverlegen nekter straffskyld, og er fortsatt ikke blitt avhørt om enkeltsaker i siktelsen ennå, melder NTB, sitert av VG.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.