Extraavisen.no

Utenriks

Spanske ordførere snek seg i vaksinekøen

Statsadvokaten i Spania hevder at tre ordførere på Costa Blanca skal ha sneket seg i vaksinekøen og fikk dermed koronavaksinen tidligere enn de skulle. Nå risikere en domstol å straffe dem.

Publisert for

, den

Foto: Mufid Maginun

Ordføren i La Nucia, samt fremstående politikere i Els Poblets og El Verger, er bare blant de som kan risikere å miste retten til å jobbe etter at de snek seg i vaksinekøen.

Deriblant skal en biskop og en rådmann i Orihuela, samt varaordføreren i Denia ha gjort det samme Det er ikke bare de, men en tidligere kommunetopp i Torrevieja skal også blitt mistenkte for det samme, ifølge spanske medier.  

Statsadvokaten har besluttet å sende sakene videre domstol i regionen. Dersom politikerne blir dømt, kan de risikere streng straff etter den bestikkelsesparagrafen som er nedfelt i spansk lov.

En politibetjent sier at flere av sakene som er kommet frem, er under etterforskning, og det er tatt ut siktelse mot de tre ordførerne og en rekke høytstående politikere på Costa Blanca.

Spanske myndigheter sier at saken ikke er ny for dem, hvor de viser til at flere spanske politikere skal ha sneket seg i vaksinekøen.

I den spanske straffeloven artikkel 442 står det at man kan straffes opp til seks måneders fengsel, samt miste retten til arbeid.

Lik Extraavisen.no på Facebook!