Innenriks

Startet etterforskning etter hærverk og trusler

Tekst: Kjell Sverre Andersen

Extraavisen har mottatt beviser fra Jan Kåre Christensen på at politiet har startet politietterforskning etter gjentatte trusler og hærverk i parkeringskonflikten i Stormyrveien i Oslo.

Den elleville konflikten mellom Christensen og naboene har pågått i flere år og toppet seg i juni 2021 da en nabo brukte bilen til å stenge igjen Christensens garasje.

Konflikten har egentlig pågått siden 2012 skriver Christensen og både politiet, Plan og bygningsetaten og statsforvalteren har fått klager og henvendelser. Imidlertid har det ikke blitt fred i nabolaget, og evangelist Christensen går nå til politianmeldelse av en nabo i Stormyrveien hærverk og trusler og truende adferd.

En navngitt nabo som bor på andre siden av gata hvor evangelisten har oppført sin “ulovlige” mur skal ha begått hærverk mot en ladekabel til en av Christensens biler som var parkert i Stormyrveien, og mannen skal også ha fremsatt trusler og hatt truende adferd.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Det er PBEs manglende evne til å rydde opp i “ulovlighetene” i nabolaget som er årsaken til at konflikten i nabolaget fortsetter. I følge Christensen tar naboene seg til rette, setter ut ulovlige sperrbukker i veien, henger opp private parkering forbudt skilt og nå bedriver hærverk, trusler og truende adferd. Christensen skriver i sin anmeldelse at han ønsker at naboen blir straffeforfulgt for hærverk, trusler og truende adferd.

Etter at Christensen oppførte en mur og trapp mot Stormyrveien har naboene reagert sterkt og sendt klager til bygningsetaten. Bygningsetaten har svart med å opprette en ulovlighetssak mot Christensen, og fått medhold i alle instanser. Imidlertid har de tross trusler om bøter vært ute av stand til å gjennomføre sitt vedtak og naboer drar seg i håret over den offentlige handlingslammelsen. 

I mellomtiden har konflikten fortsatt å utvikle seg i nabolaget -som nå har ført til at en navngitt nabo av Christensen er anmeldt til politiet for trusler, hærverk og truende adferd.

Evangelistens naboer i Stormyrveien er på ingen måte begeistret for at Christensen parkerer sin bil eller minibuss i Stormyrveien som de oppfatter som “sin gate” -og som reaksjon på dette skal den anmeldte både ha truet Christensen, hatt skremmende adferd og også gjort hærverk på en kabel med å kutte den over.

Dette er straffbart hærverk og Christensen mener derfor at det er påkrevd og politianmelde forholdet.

– Det er forøvrig den samme naboen som har forstyrret søndagsfreden ved å trimme hekken med motorklipper i kirketid som nå er anmeldt. Christensen la i juni ut en videosnutt hvor naboen ble tatt på fersk gjerning i brudd på helligdagsfreden en søndag tidlig i juni.

Saken er hentet fra Sokelys.com m/ tillatelse.