Innenriks

Staten knebler lokalt bryggeri i Sveio

Helsedirektoratet har bedt Salamander Bryggeri AS om å slette innlegg på Facebook etter at det de mener er «ulovlig reklame» av alkohol. Nå ser det ut som at staten knebler lokalt bryggeri.

– Aviser og SM har fokusert mest på at vi produsenter kan bli holdt ansvarlige og i siste instans også bøtelagt dersom dere, kjære venner, tagger oss eller skriver fordelaktige innlegg/meldinger om produktene våre som kan leses på våre SM- sider. Dette på grunn av at Helsedirektoratets team av kontrollører anser dette som reklame, skriver Salamander Bryggeri på Facebook.

Selv om bryggeriet støtter det nasjonale reklameforbud om alkohol på sosiale medier, er de veldig kritisk til hvordan Helsedirektoratet kan mene at de bryter med regler om reklame av en tank og andre diverse utstyr:

– Det vi sliter litt med er at nå kommer det signaler om at det ikke engang er lov å legge ut generell info om hva vi holder på med lenger da dette også kan tolkes som alkoholreklame.

Daglig leder i Salamander Bryggeri, Roar Askeland sier til Vestavind at de kan neste ikke legge ut generell informasjon som følge av de sterke innstramningen i forhold til reklameforbud:

– Du har omtrent ikke lov å vise et bilde av en tank. Vi har ikke lov å legge ut bilde tatt innenfra bryggeriet. Slik oppfattes lovverket nå.

Lik Extraavisen.no på Facebook!