Extraavisen.no

Utenriks

Sten (65) frykter at han vil bli dårlig behandlet på karantenehotell

Sten Ture Jensen (65) opplevde aldri starten på koronapandemien i Norge. Nå vil han reise hjem til Norge, men frykter at han skal få servert mat som han ikke tåler på grunn av laktose og gluten.

Publisert for

, den

Sten Ture Jensen frykter at han vil bli dårlig behandlet på karantenehotell. Han er redd for at sykdommen skal bli forverret. Foto: Privat

I februar 2020 reiste han til sitt eiendomsprosjekt Blue Point i Phuket, som ligger sør i Thailand. Etter den tiden har han aldri vært i Norge da koronapandemien herjet.

– Vanligvis har jeg vært her på korte turer, men denne gangen ble det 15 måneder. Da Covid-19 brøt ut i Norge etter påsken i 2020, oppfordret myndighetene nordmenn i utlandet til å ikke komme hjem, forteller Jensen til Extraavisen.

– Slik ble det for meg, samtidig som min partner i prosjektet lurte meg for endel penger. Jeg måtte skaffe en ny direktør og han var ikke på plass før i september. Han fikk påvist hudkreft og måtte til Norge for behandling, så jeg har bare måttet være her å ta vare på mine investeringer, som er av en betydelig størrelse.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Nylig bestilte Jensen en billett hjem til Norge den 28/5 og hadde all mulig dokumentasjon på at han hadde vært på en helt nødvendig reise. Så ble det dermed innført hotell-karantene for de som kom hjem fra land utenfor EU/EØS.

I løpet av sitt opphold i landet har han vært under behandling på sykehus på grunn av laktose- og gluten-allergi. Han forteller at han har nesten daglige problemer med magen.

– Jeg er avhengig av riktig mat og god søvn. Sykdommen har redusert min vekt med ni kilo, hvilket er bra da jeg var overvektig, men årsaken ligger i sykdommen. Livskvaliteten er blitt dårligere.

Jensen mener at han ikke overlever på et simpelt hotell på Gardermoen, og mener at forholdene på karantenehotellene bør bli bedre.

Jensen og hans direktør Oddvar Syversen sammen. Nå er direktøren i hotellkarantene disse dager. Foto: Privat

– Maten som serveres er enkel, dårlig og uspiselig, sier Jensen som kan fortelle at dette har han fått vite fra sine venner som har oppholdt seg på karantenehotell.

Jensen sier at han skal til en magespesialist når han ankommer Norge.

– Direktøren er også tilbake i Norge for å ta vaksinen og klager veldig på forholdene på karantenehotell. Han er på ett av de dårlige hotellene ved flyplassen.

– Jeg er ingen snobb, men må ha boforhold og mat som er bedre enn i et fengsel. Grunnen er laktose og gluten-problemer som gjør at jeg ikke kan spise noe av maten som hotellene serverer. Han mener at hotellene også må tilrettelegge for de som sliter med laktose og gluten.

– Jeg er ikke imot karantene slik smitten har utviklet seg. Det som er synd er at Norge stoler ikke på sine egne landsmenn. Jeg vil ikke synge «Ja vi elsker…» i morgen, da jeg synes at det er dårlig håndtert under pandemien.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Nå som årets valg nærmer seg så er han trygg på at Høyre er det partiet som vil miste en stemme. Nå vil han hjem til sin leilighet. Han mener dette avhenger helsen hans.

– Siden jeg fikk stemmerett har jeg stemt Høyre, men det er usikkert om det blir det i år. Akkurat nå vil jeg hjem til leiligheten min der jeg har det jeg trenger for å takle dagene. Jeg er avhengig av mye, og spesielt nå som sykdommen er slik som den er nå. Norske hoteller kan ikke tilby det jeg trenger, og det er dette jeg er redd for, sier Jensen.

Sten og direktøren nyter utsikten. Foto: Privat

Han stiller solidarisk opp for å få ned smitten og hindre andre virusvarianter får komme til Norge.

– Min dugnad kan jeg stå for selv og gjennomføre bedre enn på et hotell, hvor 3-4% av beboerne har smitt ved siste test før løslatelse, har jeg blitt fortalt.

Til Extraavisen sier Jensen at han bruker sine to gode venner til å veilede råd om hva han skal gjøre, nemlig advokatene John Christian Elden og Farid Bouras.

– Jeg vil møte opp på karantene-hotellet som den lovlydige borger jeg er, men blir ut karantene tiden om jeg får et greit sted å sove og den maten jeg får servert er tilpasset til sykdommen min, Sier Jensen og forteller videre:

– Blir det trøbbel drar jeg hjem. Da tar jeg karantene-dagene som gjenstår og tester meg dag 7 etter at jeg har ankommet Norge. Jeg er ikke redd for en bot på 20 000 kroner, men vil helst slippe å bli utsatt for slikt på rullebladet.

– Det er dumt om jeg må kjempe gjennom, men må jeg, så vet de fleste som kjenner meg at jeg er en fighter, som har de beste til å hjelpe meg videre på veien.

Extraavisen har prøvd å komme i kontakt med hoteller som huser folk i karantene. Hittil har vi ikke lykkes å få en kommentar. Vi er åpen for andre kommentarer i denne saken.

Lik Extraavisen.no på Facebook!