Extraavisen.no

Kjendiz

Stephany deltar under utdelingen av Jenteprisen

(OSLO): Menneskerettighetsaktivisten Stephany La Rosa (19) fra Gjemnes i Møre og Romsdal er i Oslo for å delta under utdelingen av Jenteprisen i kveld. Det skjer etter at hun ble nominert til den prestisjetunge prisen.

Publisert for

, den

Stephany La Rosa under finalen i Miss Norway i Oslo. Foto: Joe Urrutia

I regi av Plan International Norge og Costume, er Stephany nominert til prisen for sin kamp for kvinners rett til utdanning og kvinners rettigheter generelt.

– Jeg var i sjokk da jeg fikk vite at jeg var nominert til prisen. Å bli anerkjent for det jeg har kjempet for, gjør at jeg blir mer motivert til å fortsette med arbeidet, sa La Rosa til Extraavisen tidligere.

Da hun fikk spørsmålet for hva det betyr for henne å bli nominert, svarte hun følgende:

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, men for meg betyr det at det nytter å stå opp for den uretten man ser i verden. Det betyr at folk følger med hva jeg gjør, og det føles godt at det jeg gjør blir sett.

La Rosa er i Oslo for å delta under utdelingen, og man får vite i kveld om hvem som stikker av med Jenteprisen 2021.

På kort tid har La Rosa blitt kjent ansikt for mange, hvor hun blant annet har deltatt i flere radioinnslag for NRK og har i ettertid blitt omtalt av en rekke medier for engasjementet hennes.

Tidligere i høst vant La Rosa årets pressepris i årets skjønnhetskonkurranse, Miss Norway.

Rett før finalen var La Rosa åpen om at hun ikke ville være mørk i huden, noe som førte til at hun fikk en rekke støtteerklæring fra leserne til Extraavisen.

Det har ikke lykkes for Extraavisen å få en kommentar fra La Rosa.

Saken oppdateres utover dagen!

Lik Extraavisen.no på Facebook!